Grmoji “izletjelo” pa otkrio gdje se nalazi Tihomir Orešković i zašto nije došao na saslušanje

Grmoji “izletjelo” pa otkrio gdje se nalazi Tihomir Orešković i zašto nije došao na saslušanje

Naime, nakon početnog sukoba sa saborskim zastupnikom Hrvanjem Zekanovićem, Nikola Grmoja ipak je uspio skupiti kvorum za održavanje četvrte sjednice Nacionalnog vijeća na kojoj se raspravljalo o aferi INA.

Na početku same sjednice Grmoja je podsjetio kako je na Vijeće pozvao sve predsjednike Vlada od Jadranke Kosor do danas.

Međutim, kako je rekao Jadranka Kosor se ispričala zbog nedolaska iz zdravstvenih razloga, iako je u utorak gostovala u televizijskom programu uživo popularne TV kuće.

Zatim je Grmoja izrekao pomalo šokantnu i zanimljivu informaciju. 

”Bivši premjer Tihomir Orešković je u Rusiji”, rekao je pa uz pauzu dodao: ”ili negdje na putu”. 

S obzirom na geopolitičku situaciju u Europi i rata u Ukrajini, ta informacija je u najmanju ruku šokantna iako je u ovom trenutku još uvijek nepotvrđena. 

“Nazvao me predsjednik Milanović i rekao da zbog zaštite institucije predsjednika ne može doći ovdje”, rekao je Grmoja i dodao kako su se na sjednicu odazvali PetrovDobrović Panenić

Podsjetimo, Tihomir Orešković bio je premijer Vladu u kojoj je kao koalicijski partner upravo bio Most, stranka kojoj pripada i Nikola Grmoja. A na premijersku poziciju Orešković je došao upravo na inzistiranje Mosta koji se nije slagao s idejom da mandatar nove Vlade bude Tomislav Kalamarko, tadašnji predsjednik HDZ-a. 

Nakon odlaska iz Vlade Orešković je 2017. napustio i izraelsku Tevu gdje se kratkotrajno vratio, da bi se skrasio u Švicarskoj kao predsjednik uprave Xantis Pharme AG, koju je osnovao islandski Novator, u vlasništvu islandskog milijardera Thora Björgólfssona. Xantis je 2017. plasirao nekoliko farmaceutskih proizvoda na rusko tržište i preuzeo rusku farmaceutsku tvrtku Alsi Pharmu., prenosi direktno