Drama na početku Antikorupcijskog vijeća, nema kvoruma

Drama na početku Antikorupcijskog vijeća, nema kvoruma

11:12

Zekanović Grmoji: Ti si mutež

“Nisam pobjegao, nego ti nisi sposoban sazvati sjednicu. Vi opstruirati rad ovog Vijeća. Kad dođe Dalija Orešković, pridružit ću vam se. Niste sposobni ni dovesti cirkusante. Ti ćeš raščistiti? Pa ti si mutež”, rekao mu je Zekanović i nastavio: “Navečer je klanjanje, ujutro, laž, to si ti. Nisi kadar dovesti četiri osobe na Vijeće, to si ti. Za razliku od tebe klojim zapovijeda Marija Selak Raspudić, ja nemam šefa.

“Ponosan sam ako mi zapovijeda Selak Rasudić”, rekao je Grmoja.

11:08

Grmoja Zekanoviću: Junak na djelu

Predsjednik saborskog Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja je pitao Hrvoja Zekanovića je li prisutan jer s njim ima kvorum, a bez njega nema.

“Nazovite HDZ pa pitajte, nazovite akademika Reinera”, rekao mu je Grmoja i nastavio: “Ako hoćete, sjednite. Kako govorite ako niste prisutni? Ako nemam kvorum, pričekat ću kolegicu Orešković koja kasni. Pričekat ćemo kolegicu Orešković, vidjeli ste junaka na djelu.”

“Kolegica Orešković je zapela u prometu, ali dolazi”, rekao je Grmoja i ispričao se zbog čekanja. “Kolega Zekanović je tražio ovo saslušanje, a onda ste vidjeli kako je pobjegao, uzeo telefon i ispitivao treba li tu biti”, dodao je.

10:35

Kosor potvrdila da neće doći na saslušanje

Bivša predsjednica Vlade Jadranka Kosor za N1 je jutros potvrdila da se neće odazvati na saslušanje zbog zdravstvenih problema.

Što se tiče Antikorupcijskog vijeća zbog slučaja Ina, Kosor je rekla da se danas neće odazvati zbog zdravstvenih problema.

“Ali ako bude poziv u vremenu koje dolazi, odazvat ću se. I danas bih se odazvala da mogu iako nemam što reći. Sve što sam imala reći o Ini, u pravosudnom smislu, rekla sam na suđenju bivšem premijeru”, rekla je Kosor.