Zavadlav napravio ‘cirkus‘ u sudnici, na pitanja odgovarao na talijanskom! Sutkinja ga upozorila, ali on nastavio…

Zavadlav napravio ‘cirkus‘ u sudnici, na pitanja odgovarao na talijanskom! Sutkinja ga upozorila, ali on nastavio…

10:20 – Suđenje FIlipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo je prekinuto, a rasprava odgođena na neodređeno. Uslijedit će vještačenje je li okrivljenik raspravno sposoban.

———————————————————————————————————————-

Za ubojstva Marina Bobana (24), Jurice Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno je bio osuđen Filip Zavadlav (27) na 40 godina zatvora, no Visoki kazneni sud ukinuo je presudu u tom dijelu i naložio novo suđenje, koje se održava danas.

U sudnici je Zavadlav danas odlučio pričati talijanski jezik.

Na sva pitanja odgovarao je na talijanskom, pa ga je sutkinja u više navrata upozorila kako je hrvatski jezik službeni te da se komunicira na njemu. No ništa nije pomoglo, on je nastavio ‘po svome‘.

Isto je reagirao i kada je pročitala njegove podatke ne želeći potvrditi da su točni zbog čega se sutkinja obratila pravosudnim policajcima da potvrde da je riječ o optuženiku, pišu 24 sata.

– Izvinite, gospođo, ne možemo ovo raditi, jer kao što smo vidjeli u prvom procesu (…) – obratio se u jednom trenutku Zavadlav sutkinji na solidnom talijanskom jeziku.

– Ja sam sutkinja u ovoj sali – odgovorila mu je ona, također na talijanskom jeziku.

– Ja vam vjerujem – odvratio je zadovoljno Zavadlav.

Na talijanskom jeziku spominjao je i ‘brojne greške u procesu‘, a u jednom trenutku je iz ruksaka izvadio i čokoladu.

Rasprava je stoga prekinuta jer se okrivljeni nije očitovao o optužnici. Sudsko vijeće treba donijeti odluku.

Zavadlavu je punomoć otkazao jedan, a još trojica odvjetnika zatražilo je od suda da ih razriješi zastupanja po službenoj dužnosti. Novi branitelj po službenoj dužnosti kojega je imenovao sud, splitski je odvjetnik Tadiša Milošević.

Uskoro opširnije…