VIDEO Vidović Krišto: Tu razgradnju države se ne može više gledati

 VIDEO Vidović Krišto: Tu razgradnju države se ne može više gledati

Predsjednica stranke Odlučnost i pravednost Karolina Vidović Krišto gostovala je u emisiji Hrvatskog radija “Oporbeni zarez” te komentirala aktualna politička zbivanja.

Stranka odlučnost i pravednost najmlađa je stranka na domaćoj političkoj sceni, a Karolina Vidović Krišto rekla je kako odgovornost za stanje u državi imaju političke elite.

– Politički moćnici se prave gluhi i slijepi, a javnosti je sve jasno. Više od 20 godina se ne rješavaju krucijalne stvari. Nitko ne pokreće bitna pitanja, zato nam je stanje takvo kakvo je. U zadnjih 10 godina smo izgubili 4 i pol tisuće maturanata, 225 razreda. Tu razgradnju države se ne može više gledati. Osnivanje stranke je izravna reakcija na sve postojeće političke stranke. O HDZ-u i SDP-u ne treba ni govoriti, platežna moć građana i masovno iseljavanje govori sve o njihovim rezultatima. Stranka Možemo! je izravno stvorena od postojećih političkih vrhuški, to je njihov projekt, da bi se osiguralo i dalje postojeće stanje. U Hrvatskoj je potreban “reset”. Mi ne želimo sudjelovati u postojećem stanju. Naš cilj je urediti Hrvatsku. Urediti pravosuđe je vrlo važno, rekla je.

“Nestane milijarda kuna i pet mjeseci nakon toga više se o tome ne govori”

Osvrnula se i na aferu u Ini.

– Nestane milijarda kuna i pet mjeseci nakon toga više se o tome ne govori. Nema nikakvih izravnih posljedica za to, dodala je.

Komentirala je slučaj Žalac i nabavku softvera te rekla kako je premijer Plenković putem DORH-a protivno zakonu naredio da se lopovluk od 300 posto proglasi legalnim.

– DORH i USKOK su rekli kako nema ništa sporno. Ako državna odvjetnica drži to na stolu mjesecima i odbaci optužnicu, ako državnu odvjetnicu bira Sabor, ako je predsjednik Vlade predsjednik stranke koja je na vlasti, tko ga je spriječio da je smijeni? To je otvorena suradnja. Gospođi Marušić je potvrđen i novi mandat nakon tog skandala, to svjedoči da je to izravna naredba predsjednika Vlade. Svatko vidi da je vrh Vlade upleten u korupciju, rekla je.

“Pravosuđe u potpunosti blokirano”

Naglasila je kako je pravosuđe u potpunosti blokirano i stavljeno u stanje službe vladajućim moćnicima.

– Vladajuće strukture su do te mjere blokirale i korumpirale pravosuđe i medije da danas nosimo danak da su nam cijene visoke, plaće niske, da na sudu ne možete doživjeti pravnu i pravednu zadovoljštinu, rekla je.

“U Hrvatskoj nema uređenog tržišta”

Istaknula je kako u Hrvatskoj nema uređenog tržišta jer inspektorat ne radi svoj posao.

– Tražila sam da se smijeni Andriju Mikulića jer on ne smije biti na toj poziciji, dodala je.

Rekla je kako bi predsjednik Vlade trebao biti svjestan da nije predsjednik vlade Ukrajine, nego je predsjednik hrvatske Vlade i trebao bi tako obnašati funkciju kako mu Ustav nalaže, piše HRT.hr.

Više pogledajte u videu: