Plenković: Ne znam tko je “AP”, ali autorice poruka nisu zadovoljne njime

Plenković: Ne znam tko je “AP”, ali autorice poruka nisu zadovoljne njime

Završena je sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a u središnjici stranke. Očekuje se komentar predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića o slučaju Softver. Podsjetimo, prema prepisci Gabrijele Žalac i Josipe Rimac može se naslutiti da je premijer bio upoznat s pričom preplaćenog softvera. Ona, naime, u sms poruci Josipi Rimac spominje da je “AP upoznat”.

U tijeku su izjave za medije koje možete uživo pratiti na N1 televiziji ili na našem internetskom prijenosu OVDJE.

Prvo je pitanje, očekivanje bilo – Tko je AP?

“Pa što se tiče cijele te teme zanimljivo je da se više priča o tome čiji su inicijali, nego u kojem se kontekstu spominje. Ne znam odnosi li se na mene, ali mogao bih pretposstaviti iz onog što sam pročitao. I mogao bih iščitati da autorice nisu zadovoljne s tim dotičnim AP”, rekao je Plenković.

Upitan zašto nije javno rekao da je projekt prezentiran u Vladi, Plenković je kazao:

“Ne vidim da je to nešto neuobičajeno u odnosu na sve brojne sastanke koji se odvijaju u Vladi. To je bio jedan od sastanaka na zahtjev tadašnje ministre. To je bilo vrijeme kada smo bili 5 ili 6 mjeseci na vlasti, apsorpcija europskih fondova je bila na 9 posto i u tom kontekstu nadležna ministrica je predložila susret o jednoj bazi podataka koja bi mogla biti koristan alat za apsorpciju sredstava iz fondova.”

“I za mene ima nekih potpuno novih elemenata u ovim transkriptima, nije bitno koji su, nije na meni da komentiram proces, ali su me iznenadili”, također je komentirao., javlja N1