Podignute optužnice zbog izborne prijevare u Slavoniji! Načelnik: ‘Ne znam ništa…’

Podignute optužnice zbog izborne prijevare u Slavoniji! Načelnik: ‘Ne znam ništa…’

Radi se o lokalnim izborima iz 2021. godine. Neslužbeno smo doznali kako su obojica optuženih bili na biračkom mjestu u Vrhovini koje se nalazi u općini Garčin, jedan je bio predsjednik biračkog odbora, dok je drugi bio član biračkog odbora ispred HDZ-a

Za Danas.hr potvrđena je informacija kako je protiv dvojice muškaraca L.B. i D.A. početkom kolovoza prošle godine potvrđena optužnica zbog kaznenog dijela izborne prijevare.

Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podignulo je optužnicu, a Općinski sud u Slavonskom Brodu optužnicu je potvrdilo početkom kolovoza 2022. i to protiv dvojice 54-godišnjaka.

Na spornim lokalnim izborima, koji su održani 2021. godine, za načelnika Općine Garčin izabran je Mato Grgić. Kontaktirali smo ga i pitali zna li išta o optužnici, no on je za Danas.hr kazao kako ne zna ništa. “Prva vijest”, bio je kratak.

Dalje nije htio komentirati ovaj slučaj.

Grgić je na spornom biračkom mjestu, na kojem je bio i optuženi dvojac, u Društvenom domu u Vrhovini osvojio 82 glasa, odnosno 65.60 posto, dok je njegov protukandidat Tomislav Vidaković osvojio 39 glasova, odnosno 31.20 posto, a Krešimir Vojtkuf dva glasa, odnosno 1.60 posto.

Neslužbeno smo doznali kako su obojica bili na biračkom mjestu u Vrhovini, koje se nalazi u općini Garčin. Jedan je bio predsjednik biračkog odbora, dok je drugi bio član biračkog odbora ispred HDZ-a.

Kako se dvojica optužena muškaraca dovode u vezu s HDZ-om, kontaktirali smo predsjednika Županijskog odbora stranke Peru Ćosića koji nam se nije javio.

Inače, dvojica 54-godišnjaka optuženi su zbog kaznenog dijela izborna prijevara iz članka 338. Kaznenog zakona. Spomenuti članak Kaznenog zakona govori: “Tko dodavanjem, brisanjem glasova ili na drugi način krivotvori rezultate izbora, kaznit će se kaznom zakona od šest mjeseci do pet godina”., doznaje danas.hr