Plenković o Antikorupcijskom vijeću: ‘Neću doći, pa to je predstava, smiješno je’

Plenković o Antikorupcijskom vijeću: ‘Neću doći, pa to je predstava, smiješno je’

Komentirajući izjavu koalicijskog partnera Darija Hrebaka da bi na proljeće mogli biti parlamentarni izbori, rekao je da ne zna odakle to njemu, ali da nisu o tome ni s kim razgovarali. ‘HDZ je na 30% u osmoj kalendarskoj godini mandata, SDP je na 11,5%. Logično je da se oporba mora spremati kad oni svi skupa ne mogu dobiti kao mi. Pobijedili smo udruženu oporbu 2020. s 25 razlike, 2016. sa 7 razlike. S ovakvim anketama, ni sam ne znam kolika bi ta razlika bila’, dodao je premijer

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanosti otvorenja Veteranskog centra u Sinju. Tom prigodom prigodno se obratio premijer premijer Plenković, a nakon otvorenja obići će Veteranski centar, upoznati se s programom rada i posjetiti izložbu “Žena, majka, ratnica”, koju su pripremile članice Kluba žena Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije.

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.

Prvo je čestitao Medvedu i cijelom njegovom timu za projekt Veteranskog centra.

Odgovorio je i hoće li doći na Antikorupcijsko vijeće?

“Ma ne, pa to je predstava cijelo vrijeme, zloupotreba jedne institucije koja je nešto i bila u ranijim mandatima, ali sad je sve to skupa smiješno”, poručio je.

Komentirajući izjavu koalicijskog partnera Darija Hrebaka da bi na proljeće mogli biti parlamentarni izbori, rekao je da ne zna odakle to njemu, ali da nisu o tome ni s kim razgovarali.

“HDZ je na 30% u osmoj kalendarskoj godini mandata, SDP je na 11,5%. Logično je da se oporba mora spremati kad oni svi skupa ne mogu dobiti kao mi. Pobijedili smo udruženu oporbu 2020. s 25 razlike, 2016. sa 7 razlike. S ovakvim anketama, ni sam ne znam kolika bi ta razlika bila”, dodao je premijer., javlja danas.hr