Carinici zaustavljali ljude na parkiralištu, jednom vozaču oduzeli automobil

Carinici zaustavljali ljude na parkiralištu, jednom vozaču oduzeli automobil

Carinici su u iznenadnoj akciji kod gradske tržnice zaustavili osobni automobil u kojem su nakon pregleda pronašli gotovo 19 kilograma duhana.

Carinski službenici iz službe za mobilne jedinice spriječili su pokušaj nezakonite prodaje sitno rezanog duhana na gradskoj tržnici u Bjelovaru.

“Provodeći pojačane mjere nadzora na području Bjelovara, carinski službenici kod gradske tržnice u Bjelovaru, na parkirališnom prostoru, zaustavili su radi kontrole osobni automobil peugeot 206, hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao muškarac.

Pregledom vozila, iza sjedala vozača pronađeno je u tri torbe ukupno 18,75 kg sitno rezanog duhana, pakiranog u 29 prozirnih pvc vrećica i pripremljenog za nezakonitu prodaju na prostoru tržnice Bjelovar.

Pronađeni sitno rezani duhan je oduzet, a protiv osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela nedopuštene trgovine”, rekli su carinici.

Kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od oko 2140 eura (više od 16.000 kuna), oduzeto je i vozilo korišteno za nezakonit prijevoz sitno rezanog duhana., doznaje danica.hr