Slijedi novi nalet snijega, u nekim dijelovima zemlje i orkanska bura

Slijedi novi nalet snijega, u nekim dijelovima zemlje i orkanska bura

Pred nama je još jedan meteorološki zanimljiv dan. Naime, još jedan ciklonalni vrtlog će u ponedjeljak duž Jadrana, no kao i posljednji, i ovaj će vrlo neobično, s juga, na sjever. Možda nesvakidašnja i za ciklonu svakako neobična putanja, ali zato vrlo uobičajeno jak vjetar i nove oborine.

Prevladavat će oblačno vrijeme, povremeno s kišom i snijegom. U većini krajeva kiša, snijeg u gorju i u prvom dijelu dana mjestimice na sjeverozapadu. U Gorskom kotaru očekujemo ponovno obilnije oborine i novi snježni pokrivač, ponegdje veći od 30 centimetara. Mnoga su upozorenja, tiču se najvećim dijelom bure koja podno Velebita prijepodne na mahove može biti i orkanska. Južnije će puhati jak istočni, južni i jugoistočni vjetar.

Vjetrovito će biti i u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj, a računa valja voditi i o zimskim uvjetima. Putujete li, informirajte se o stanju i prohodnosti cesta neposredno prije puta. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti uglavnom od -3 do 2, a na Jadranu od 3 do 8 stupnjeva, izvijestio je meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.