Uzeo curi mobitel pa mladića u njeno ime pozvao na druženje. Tamo mu priredio pakao

Uzeo curi mobitel pa mladića u njeno ime pozvao na druženje. Tamo mu priredio pakao

Matija (21) bi mogao dobiti višegodišnji zatvor zbog razbojništva i klopke koju je postavio nesretnom muškarcu kojem se javio s mobitela svoje djevojke (20).

Policija je nakon krim-istraživanja prijavila i Matiju i njegovu djevojku. Teretilo ih se da su drugog muškarca putem djevojčina Tinder i Instagram profila namamili obećavši mu seks koji je trebao platiti 1200 kuna. No, tužitelji su na koncu odustali od kaznenog progona djevojke, piše Danica.hr.

Prema optužnici, Matija je u travnju oko 13 sati u Zagrebu putem mobitela kojim se koristi njegova djevojka i putem njenog profila na Instagramu stupio u kontakt sa žrtvom predstavljajući se kao ženska osoba.

Prišao s pištoljem

“Dogovorili su se da će oštećenik iste večeri oko 20 sati doći na adresu u Zagrebu, gdje će imati spolni odnos za kojeg žrtva pristaje platiti 1200 kn. Kada je oko 19.40 sati došao ispred stambene zgrade na navedenoj adresi, na Instagram je poslao poruku da je stigao i uočio da je poruka pročitana.

No kroz minutu od slanja poruke, Matija mu je prišao s pištoljem u ruci kojeg je usmjerio prema trbuhu žrtve te na engleskom zatražio ‘ajde, money, ajde money”. Mladić mu je predao cjelokupni iznos novca kojeg je imao kod sebe, 1300 kuna.

Držeći i dalje pištolj usmjeren u trbuh žrtve, istrgnuo mu je iz ruke ružu koju je nosio djevojci, te je potom oštećenika vukao za jaknu i više puta ponovio “bankomat, bankomat”, na što mu je mladići pokazao da nema bankovne kartice.

U tom trenutku je naišao nepoznati građanin, zbog čega se Matija udaljio odnoseći 1300 kuna i ružu”, navodi se u optužnici.


Je li djevojka spavala

Matija se tijekom policijske krim-istrage branio šutnjom, ali kod suca istrage je sve priznao tvrdeći kako je tog dana uzeo mobitel od djevojke za vrijeme dok je ona spavala, te je putem njenog Tinder profila stupio u kontakt s mladićem.

“Djevojka nije sudjelovala u počinjenju kaznenog djela i nije znala šta ja radim na njenom telefonu”, naglasio je Matija.

Zbog toga je za “okrivljenicu s današnjim danom na temelju Zakona o kaznenom postupku doneseno rješenje o obustavi istrage jer nema dokaza da je ista počinila kazneno djelo”, zaključili su u Županijskom državnom odvjetništvu.

Dokaže li mu se krivnja za razbojništvo, Matija bi mogao dobiti višegodišnju zatvorsku kaznu. Policija je nakon mladićeve prijave u stanu djevojke u blizini mjesta razbojništva pronašla i ružu, piše Danica.hr.