Hrvoje Zekanović izjavom izazvao do sad neviđeni skandal u Saboru, potpredsjednik ga hitno prekinuo…

Hrvoje Zekanović izjavom izazvao do sad neviđeni skandal u Saboru, potpredsjednik ga hitno prekinuo…

Zastupnik Hrvoje Zekanović u srijedu se, za vrijeme pojedinačne rasprave u Saboru, osvrnuo na slučaj uhićenih Hrvata u Zambiji.

Zekanović se za vrijeme svojega govora referirao na ono što je prije njega iznio Mostov Marin Miletić koji je zagrmio  jer smatra da slučaj uhićenih Hrvata u Zambiji, koji se zalaze u zatvoru pod optužbom za trgovinu ljudima u pokušaju, nije poprimio dovoljnu medijsku pozornost niti da su uključeni akteri dovoljno kritizirani u hrvatskoj javnosti.

‘Miletić bi mogao imati sankcije u svojoj partiji’

Kaže da mu je drago da je jedan član Mosta, odnosno Marin Miletić, napokon javno otkrio svoj svjetonazor i okrenuo se protiv ljevice. Miletić je, naime, tijekom svojega govora žestoko kritizirao Možemo i njegova vijećnika Noaha Kraljevića, koji je među uhićenima u Zambiji, kazavši da se neopravdano nalaze u milosti medija, s obzirom na to da ga se tereti za tako opasno djelo.

“Prvi je put Most okrenuo oštricu svojega bodeža prema kolegama iz Možemo. To su neki novi vjetrovi, što je dosta zanimljivo. Ušao sam u sedmu godinu mandata s mostovcima, a napokon je jedan od njih rekao kojeg su svjetonazora. Nikad se do sada nisu htjeli otkriti jer im to valjda nije bilo pragmatično, s obzirom na to da među njihovim glasačima ima i onih sa spektra ljevice i sa spektra desnice. Ne znam hoće li Miletić imati kakve sankcije u svojoj partiji zbog govora, pretpostavljam da hoće”, kazao je Zekanović.

Zekanović šokirao izjavom

Vratio se zatim na srž stvari, odnosno posvajanje djece iz Afrike. Kaže da je potrebno tu precizirati stvari i reći jasno da je netko u “slučaju Kongo” zapravo kupio djecu u Africi. “To se zove trgovina djece. E sada, igrom slučaja, tu je jedan član lijeve opcije koji je htio ‘fensi-šmensi’ crno dijete pa je kupio jednog malog Konguanca. Fensi-šmensi, da. Mali Rom nije fensi-šmensi, ali crnac je. To im taman lijepo paše uz opciju Možemo, koji se uvijek trude biti drugačiji. ‘Imaš li ti crnčića? Imaš, imam i ja svoga”, govorio je Zekanović, na što ga je odmah prekinuo potpredsjednik Hrvatskog sabora Furio Radin.

“Gospodine Zekanović, molim vas, birajmo riječi i snizimo tonove”, kazao je Radin, na što je Zekanović s negodovanjem prokomentirao da mu nije jasno zašto ga je zaustavio pri govoru kad “fensi-šmensi” nije uvredljiva riječ., javlja direktno.