POLITIČKI ODGOVOR: Puljak se javno uključio u smjenu Šute

POLITIČKI ODGOVOR: Puljak se javno uključio u smjenu Šute

Na poruke premijera Andreja Plenkovića koje je uputio s jučerašnje proslave obljetnice osnutka splitskog HDZ-a, osvrnuo se splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Njegov odgovor prenosimo u cijelosti.

‘Što nam je jučer premijer Plenković poručio iz Splita? Evo detalja koji nisu poznati javnosti, a vrlo su zabrinjavajući za sve nas. 

Još sam pod dojmom jučerašnjih izjava predsjednika Vlade jer se iz nekih detalja može iščitati kakav je odnos HDZ-a prema Splitu i Hrvatskoj. Iako dobro znamo da HDZ-ovce zanima jedino vlastiti interes, svejedno se svaki put iznova iznenadim kad vidim dokle su spremni ići da bi zadržali pod svojom kontrolom novac svih građana.

Splićankama i Splićanima dobro je poznato da smo nezadovoljni radom direktora Vodovoda i kanalizacije Tomislava Šute, koji je imenovan za vrijeme gradonačelnika Krstulovića-Opare. Projekti stoje ili se jedva kreću, a on zapošljava prijatelje iz stranke bez javnih natječaja. Ništa posebno i već viđeno uvijek kada HDZ upravlja javnom imovinom. 

Grad Split je većinski vlasnik Vodovoda i kanalizacije, no zamršeni pravni odnosi u toj tvrtki onemogućuju da Grad Split samostalno odluči o imenovanju direktora. Trebamo suglasnost načelnika općina iz okolice Splita, a potrebnu dvostruku većinu ne možemo imati bez načelnika iz HDZ-a., piše dalmatinski