Branimir Glavaš teško optužuje: Od kada smo prešli na € procjenjujem da je već “maznuto” preko milijardu kuna, koje će kasnije biti “legalno” vraćene u financijski sustav RH

Branimir Glavaš teško optužuje: Od kada smo prešli na € procjenjujem da je već “maznuto” preko milijardu kuna, koje će kasnije biti “legalno” vraćene u financijski sustav RH

Branimir Glavaš se oglasio na fb-u i iznio vrlo ozbiljne optužbe za državni kriminal:

“GDJE SU “DUGE CIJEVI” KOD ODVOZA KUNA, NAKON 1.SIJEČNJA 2023.?

Zašto se vlast ovako ne odnosi i prema kuni koja se već 15 dana povlači iz opticaja? Iako sa današnjim danom kuna prestaje biti sredstvo plaćanja, kuna se još do kraja ove godine bez ikakvih problema može ponovo “legalno” vratiti kroz financijske tijekove pranjem novca u financijski sustav RH ponovnom promjenom u €-e.

Da nešto od samog starta ne štima i nije slučajno govore mi provjerene informacije kako se FINA ponaša već od 15.prosinca do kraja 22. godine sa kunama, a naročito od 1.siječnja do danas, prilikom povlačenja kuna.

Već u drugoj polovini prosinca više nitko nije morao predavati gotov novac (kune) propisno složen i spakiran u buntove (licem na lice). Zašto? Zato što to nitko više nije brojao! Od 1. siječnja do danas (14.siječnja) FINA uopće nije brojala i kontrolirala predan novac (kune), već broje samo vreće, a što je najgore takav su naputak dobili od nadležnih iz ZG.

ZAKLJUČAK: FINA je leglo uhljeba i stranačkih parazita i leglo mogućeg teškog kriminala u ovo vrijeme prelaska na € i FINA-u jednostavno treba ukinuti, a stranačke uhljebe poslati na Zavod za zapošljavanje.

Iz osobnih saznanja što se je događalo u zadnjih petnaestak dana od kada smo prešli na €, procjenjujem da je već “maznuto” preko milijardu kuna, koje će u narednih godinu dana ponovnom konverzijom biti “legalno” vraćene u financijski sustav RH”, napisao je Glavaš.