Plenković o suradnji sa Domovinskim pokretom: HDZ se razlikuje od političke sitneži …

Plenković o suradnji sa Domovinskim pokretom: HDZ se razlikuje od političke sitneži …

U povodu obilježavanja 33. godišnjice osnutka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u gradu Splitu, održana je svečana sjednica zbog koje je u Split stigao i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Olupljenim novinarima, na temu povećanja cijena i ultimatuma koji su poslali trgovcima da do danas vrate cijene na one prije Nove godine, Plenković je kazao:

“Idemo korak po korak. Svi mehanizmi su tu. Pažljivo ćemo analizirati sve podatke koje prikupe službe. Jedan dio aktera je vratio cijene i nakon naših političkih poruka i nakon nalaza inspekcijskih službi.”

Upitan je i za komentar izjave jednog od utemeljitelja HDZ-a da bi trebalo preispitati suradnju s Domovinskim pokretom.

“Kad je netko sebi u naslov stranke stavio Domovinski pokret, a u stanju je za razliku od ovih lijevih koji se nisu uključili u glasovanje o misiji pomoći Ukrajini, onda jako dvojim o njihovoj upućenosti, motivima, znanju, vrijednosnim odabirima. To su odabiri koje za stranke koje pretendiraju imati domoljubni imidž porazni, katastrofalni odabiri. To ozbiljne političke stranke ne rade i to je ključna razlika između HDZ-a i političke sitneži”, rekao je Plenković te dodao da oni ne drže HDZ na vlasti.