Premijer je prije 2,5 mjeseca otvorio radove na brzoj cesti. Na gradilištu još ni psa

Premijer je prije 2,5 mjeseca otvorio radove na brzoj cesti. Na gradilištu još ni psa

Prije dva i pol mjeseca premijer Andrej Plenković i ministar prometa Oleg Butković obilježili su početak radova na brzoj cesti od Križevaca prema Koprivnici.

Točnije, događaj na trasi brze ceste upriličen je 26. listopada. Izvoditelj radova, zagrebački Kamgrad, tog je dana uveden u posao, a radovi moraju biti dovršeni u roku od 30 mjeseci.

No, tamo i dalje – dva i pol mjeseca kasnije – nema ni radnika, ni bagera. Nikoga i ničega. U tu činjenicu uvjerili su se u srijedu reporteri Glasa Podravine kad su u Križevcima obišli mjesto početka radova. Tamo ih je dočekala samo napuštena ledina.

Riječ je o dionici ceste Križevci – Kloštar Vojakovački dugoj 7,5 kilometara koja će stajati oko 228 milijuna kuna. Izvoditelj je zagrebački Kamgrad. Nakon toga, ostaje i dionica od 24 kilometra prema Koprivnici koja će se graditi u dvije etape.

Čelnik Kamgrada Dragutin Kamenski prije dva i pol mjeseca je obećao kako će cesta od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog sigurno biti dovršena u zadanom roku od 30 mjeseci, odnosno najkasnije u travnju 2025. godine.

Radi boljeg razumijevanja, radi se samo jedan kolnik ceste, odnosno dva traka za dvosmjerni promet. Drugi kolnik brze ceste gradit će se kad se za to “steknu uvjeti”.