Tko sve leti iz vlade? Plenković okuplja ministre i koaliciju

Tko sve leti iz vlade? Plenković okuplja ministre i koaliciju

Još krajem prošle godine postalo je jasno da Ivan Paladina samo čeka da sudac svira kraj i da uskoro odlazi s pozicije ministra graditeljstva. Jučer se pojavila informacija da premijer smjenjuje i Natašu Tramišak

Nakon malo više od mjesec dana u Banskim dvorima se danas u 13 sati okupljaju članovi parlamentarne većine. Posljednji sastanak bio je 8. prosinca. Prvo ovogodišnje okupljanje koalicije bilo je za očekivati obzirom da idući tjedan Sabor kreće s novom sjednicom, no na današnjem sastanku će goruća tema ipak biti odlazak ministra graditeljstva Ivana Paladine. A možda ne i samo njega., pišu 24sata

Naime, jučer se pojavila informacija da premijer Andrej Plenković želi uz njega smijeniti i Natašu Tramišak, ministricu EU fondova, koju je već pokušao zamijeniti novim licem i proljetos kad je napravio mini rekonstrukciju Vlade, kada je Paladina i zasjeo u ministarsku fotelju umjesto uhićenog Darka Horvata. Tada mu nije uspjelo zbog protivljenja Ivana Anušića, župana Osječko-baranjske županije, koji kotira kao utjecajan član HDZ-a, a pitanje je hoće li premijeru onda uspjeti i sada i hoće li riskirati sukobe u stranci. Ministrica je za RTL poručila da razloga za njen odlazak nema. 

Poslije koalicije će Plenković održati i sjednicu Užeg kabineta Vlade u 15 sati, a nakon današnjih sastanka bi trebalo biti poznato tko odlazi, a tko novi dolazi. Kao najizglednija Paladinina nasljednica spominje se Mirjana Čagalj, trenutna članica Nadzornog odbora Hrvatskih cesta i savjetnica predsjednika HGK za graditeljstvo i promet, koja je ovog tjedna i bila na sastanku u Banskim dvorima.

Podsjetimo, u ponedjeljak je nakon Predsjedništva HDZ-a premijer poručio da je dobio potporu za kadrovske promjene u Vladi. Paladinu je proljetos postavio na ministarsku poziciju kao nestranačkog, ali stručnog, kako bi se ubrzao proces obnove. No, od tada je izgrađeno na Baniji samo šest kuća, a Paladina počeo promovirati koncept “uzmi novac i obnavljaj sam.” Još krajem prošle godine postalo je jasno da odnosi na relaciji Paladina-Plenković ne štimaju, da Paladina samo čeka da sudac svira  kraj i da uskoro odlazi s pozicije ministra graditeljstva.