Nataša Tramišak: ‘Nisam dobila adekvatan odgovor zašto premijer to čini’

Nataša Tramišak: ‘Nisam dobila adekvatan odgovor zašto premijer to čini’

Premijer Plenković objavio je imena novih ministara, konferenciju za medije sazvala je Nataša Tramišak.

“Imam potrebu reći da u ovom kratkom razgovoru kojeg sam imala s premijerom, gdje je on najavio svoju želju da me smijeni, nisam dobila adekvatan odgovor zašto on to čini”, kazala je.

“Na prvom mjestu kada sam postala ministrica, kao prijedlog svoje županijske organizacije, odnosno 4. izborne jedinice iz koje dolazim, prihvatila sam obnašati dužnost ministrice. Ono čime sam se vodila, prvenstveno je rad za dobrobit svih hrvatskih građana i pokušati napraviti najbolje moguće rezultate u svome resoru”, kazala je Tramišak.

“Slušajući njegovo obraćanje javnosti primijetila sam da i dalje nije dao odgovor niti razloge zbog kojih je on zatražio moju smjenu”, dodaje.

“Zahvaljujem svima unutar HDZ-a i Hrvatskom saboru koji su mi pružili priliku, koji su sa mnom protekle dvije i pol godine komunicirali i s kojima sam stvorila dobre odnose. Drago mi je što smo uspjeli napraviti značajne pomake u radu Ministarstva. Što smo povećali povlačenje sredstava iz Fondova EU, zatečenih 37 posto, isplaćeno je 84 posto korisnicima, 30 posto ovjerenih sredstava, sada smo na visokih 70 posto”, govori Tramišak.

Dodala je i kako su završili programiranje novog višegodišnjeg financijskog okvira 2021.-2027.: “Zaista jedan intenzivni rad, napravili smo značajne pomake, usmjerili smo više fondove prema svim hrvatskim regijama, niti jedan kraj nije izostavljen. Svi sada imaju jednaku mogućnost. Bit će mi veliko zadovoljstvo gledati kako će se ova sredstva sada realizirati u Hrvatskoj, znajući da sam dala svoj doprinos”, kazala je.

“Nije mi bio problem raditi u ovom Ministarstvu, raditi za dobrobit svih građana, to sam planirala nastaviti i dalje. Premijer me ne vidi u svom timu, ali i dalje ne znam koji su razlozi za to”, govori.

“Kada sam preuzela funkciju, zatekla sam dvije istrage, jedna od njih završila je optužnicom prije nekoliko tjedana. Ticala se afere ‘Softver’, ta istraga pokrenuta je 2019. godine. Izvidi Uskoka bili su u tijeku, o tome sam informirana od prethodnog ministra, kolege Pavića. Istraga se intenzivirala kada je počeo s radom Ured europskog javnog tužitelja, o tome nisam puno komunicirala, istrage su uvijek tajne. Bez obzira na istragu mi smo se trudili raditi svoj posao u tim otežanim uvjetima i okolnostima. Znam da u Ministarstvu nije bilo lagano, svim djelatnicima koji su s tim bili suočeni, zahvaljujem im što su bez obzira na to dali svoj trud da postignemo rezultate”, govori., javlja danas.hr