Marković nakon što ju je ‘poklopio‘ skiper glisera Hitne: ‘Stojim iza svega što sam napisala‘; Post je ipak izbrisala

Marković nakon što ju je ‘poklopio‘ skiper glisera Hitne: ‘Stojim iza svega što sam napisala‘; Post je ipak izbrisala

Nakon što je na svojem Facebook profilu Ivana Marković, supetarska gradonačelnica, objavila kako gliseri hitne medicinske službe nisu bili ispravni te da nisu mogli isploviti iz luke s trudnicom s otoka Brača kojoj je trebala intervencija na ginekološkom odjelu KBC-a Split, takve tvrdnje demantirao je brodski skiper Zdravko Kovačić.

Rekao je da je jedan od dvaju glisera u ispravnom stanju te kako u spomenutom nesretnom slučaju u utorak nije isplovio zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, odnosno jake tramontane koja od svih vjetrova najviše ugrožava supetarsku luku, a ne zbog kvara.

– Sad, dakle izvan sezone, imamo po nekoliko hitnih intervencija dnevno. Brodove koji su nam na raspolaganju vozimo uvijek u “full gasu” pa je i logično da se u takvim uvjetima plovidbe događaju kvarovi, a to će vam potvrditi svaki pomorac ili vlasnik brodice.

U svakom slučaju, jedan brod je uvijek, ali baš uvijek u funkciji. Zato ih i imamo dva – govori nam Kovačić.

Tražili smo od supetarske gradonačelnice da prokomentira tvrdnje skipera koji ju je praktički optužio da je javnosti priopćila potpuno pogrešnu informaciju o hitnoj intervenciji koja se dogodila u utorak.

– Neću ništa komentirati. Uvijek netko ima svoje objašnjenje, ali stojim iza onoga što sam napisala – kratko je odgovorila Marković.

Supetarska gradonačelnica ipak je nekoliko sati kasnije s Facebooka obrisala objavu, a za Dnevnik.hr je pojasnila i zašto.

‘Maknula sam post zbog komentara i dijeljenja‘, kazala je, ponovivši još jednom da stoji iza svega što je napisala.

Dodala je i da u svakom slučaju hitan medicinski prijevoz ne funkcionira, na što ona upozorava već duže vrijeme.