Strava na radnom mjestu: Komunalnom djelatniku stroj smrskao šaku, gumb pritisnuo – kolega

Strava na radnom mjestu: Komunalnom djelatniku stroj smrskao šaku, gumb pritisnuo – kolega

Muškarcu smrskana šaka u ozljedi na radu. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Prilikom prikupljanja otpada teško je ozlijeđen 49-godišnji zaposlenik privatnog trgovačkog društva sa sjedištem u Oroslavju.

Nesreća se dogodila kada je postavio PVC kantu za komunalni otpad na podizni hidraulični sustav kamiona za prikupljanje komunalnog otpada te se pritom rukom uhvatio za dio tog sustava. U tom je trenutku njegov kolega pritiskom na prekidač uključio mehanizam s namjerom podizanja i pražnjenja kante za smeće, a dio sustava zahvatio je djelatnikovu lijevu ruku.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni djelatnik prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u nesreći na radu teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju.

O događaju je izviješteno nadležno državno odvjetništvo i nadležni inspektorat zaštite na radu. Na mjestu događaja obavljen je očevid, dok se kriminalistička istraživanja nastavljaju kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice tog događaja.

Kako neslužbeno doznaje dnevnik.hr, muškarac ima prijelom lijeve šake i uskoro bi trebao biti podvrgnut operativnom zahvatu jer su mu zdrobljene kosti.

Mehanizam koji je koristio kada je zadobio ozljede mora biti u stanju dizati težak teret.

“Dio te poluge zgnječio mu je šaku, sve kosti unutra su mu smrskane, ali nije riječ o nikakvoj životnoj prijetnji”, neslužbeno su doznali s dnevnik.hr-a.