PULJAK KOMENTIRAO BESPLATNE OBROKE U ŠKOLAMA: ‘Suradnja s ravnateljima je jako dobra, ali jedna ravnateljica, članica HDZ-a, kritizirala je gradsku vlast što škole nemaju kuhinje i blagovaonice’

PULJAK KOMENTIRAO BESPLATNE OBROKE U ŠKOLAMA: ‘Suradnja s ravnateljima je jako dobra, ali jedna ravnateljica, članica HDZ-a, kritizirala je gradsku vlast što škole nemaju kuhinje i blagovaonice’

Uvođenje besplatnog obroka u osnovne škole, ali i najave velike koalicije koja će se formirati prije parlamentarnih izbori koji će se održati sljedeće godine, komentirao je za N1 splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Rekao je kako je bilo izazovno organizirati besplatne obroke u školama jer većina splitskih škola nema ni kuhinju ni blagovaonicu.

“Ali nismo se žalili, nego smo zapeli i omogućili, zajedno s ravnateljima, da djeca imaju jedan besplatni obrok u školama od danas pa nadalje”, istaknuo je Puljak.

Dodao je kako je Gradska uprava s ravnateljima dogovorila da će u prijelaznom razdoblju ravnatelji sami organizirati prehranu.

“Oni su onda rekli koliko im treba sredstava za to pa ćemo organizirati javnu nabavu. Sa svim školama smo otprije u razgovorima kako da ih opremimo kuhinjama i blagovaonicama”, rekao je Puljak.

Govorio je o suradnji s ravnateljima te naglasio kako je ta suradnja jako dobra, no izdvojio je jednu ravnateljicu koja se nije slagala s napucima i kritizirala je gradsku vlast što škole nemaju kuhinje i blagovaonice. Za nju je rekao kako je članica HDZ-a.

Osim što je dobar, projekt besplatnih obroka u školama i financijski je zahtjevan. Puljak je rekao kako će biti potrebno ulaganje nekoliko stotina milijuna kuna, za što će podići kredit, a dio sredstava će se financirati iz fondova Europske unije.

Osvrnuo se i na parlamentarne izbore koji se trebaju održati sljedeće godine.

“Što se tiče nacionalnih izbora, stranka Centar kao i ja kao njezin predsjednik, uvijek smo spremni na to da se sutra dogode izbori, razgovaramo s raznim partnerima kako smijeniti HDZ jer on je jedini koji sprečava da ova zemlja postane moderna i napredna europska zemlja”, naglasio je splitski gradonačelnik.

Na upit je li moguća velika protuhadezeovska koalicija, koju najavljuje SDP, odgovorio je da on ne vjeruje u velike koalicije u kojima će se sastati one političke opcije koje imaju potpuno suprotne i nekompatibilne ideje.

“Treba o svemu razgovarati, sa svim partnerima koji se slažu da se smijeni HDZ, ali i o drugim idejama kako treba izgledati moderna Hrvatska. U kojem ćemo obliku izaći na izbore još treba razgovarati i vjerujem da ćemo dovoljno rano prije izbora obavijestiti javnost”, zaključio je Puljak.