Grad Zagreb neposredno prije Božića u ime Holdinga odobrio trošak oglašavanja veći od pola milijuna kuna u tri medija!

Grad Zagreb neposredno prije Božića u ime Holdinga odobrio trošak oglašavanja veći od pola milijuna kuna u tri medija!

Grad Zagreb, na čijem je čelu Tomislav Tomašević, u ime Zagrebačkog holdinga, Gradske plinare i Vodoopskrbe i odvodnje neposredno prije Božića, je odobrio oglašavanje u dnevnim novinama Jutarnji list , Večernji list i 24 sata te na portalima tih novina. Iznosi prikazani u kunama su veliki, a trošenje je predviđeno kroz  godinu dana. Podsjetimo, Večernji i 24 sata u vlasništvu su austrijske Styrije, dok je izdavač Jutarnjeg lista Hanza media.

Dakle, Grad je dogovorio kako će za oglašavanje u tiskanom i online izdanju 24 sata kroz godinu dana potrošiti gotovo 109 tisuća kuna, s uključenim porezom na dodanu vrijednost., doznaje direktno.hr

Za tiskano izdanje i portal Večernjeg lista Grad će izdvojiti ukupno više od 170 tisuća kuna (s PDV-om), dok će najviše novca – gotovo 250 tisuća kuna (249.125 kuna) s uključenim PDV-om – platiti oglašavanje u tiskanom i online izdanju Jutarnjeg lista.

Dakle. za oglašavanje u tri medija,  posredstvom zagrebačke agencije Akter public, Grad će u idućih 12 mjeseci izdvojiti oko 530 tisuća kuna!  Najveći dio troška snosit će Zagrebački holding, a manji Gradska plinara i Vodoopskrba i odvodnja.

Ured zagrebačkog gradonačelnika u prosincu je objavio i  rezultate svog prvog natječaja za dodjelu financijskih sredstava elektroničkim medijima, natječaja za dodjelu financijskih sredstava nakladnicima televizija i radija za proizvodnju i emitiranje audiovizualnih i radijskih programskih sadržaja te natječaja za natječaja za financiranje nevladine organizacije. Vidljivo je da Zagreb nikada nije imao veći proračun za dodjelu financijskih sredstava, a radi se o oko dva milijuna kuna samo za prva dva navedena natječaja.

Najviše novca na tom natječaju dobio je radio Yammat čija odgovorna osoba je Ivona Kovačević, ne tako davno napomenimo, booking menadžerica muzičkih grupa Hladno pivo i Bolesna braća. Iz tog razloga teško je povjerovati da Kovačević nije bliska ili barem poznanica saborskoj zastupnici izabranoj na listi Možemo Ivani Kekin, koja je podsjetimo supruga frontmena grupe Hladno Pivo Mile Kekina.

Zanimljivo, službeni podatak o tome tko sve i zašto nije ostvario potporu, Grad nije objavio.

Po prvi put nakon dugo vremena niti jednoj udruzi Roma u gradu Zagrebu nije dodijeljena niti lipa. Tomašević, odnosno njegova platforma, je još u vrijeme lokalnih izbora 2021. godine prijavljen za diskriminaciju Romske nacionalne manjine nakon što je u svojem programu insinuirao da se Romi i Romkinje pretežito i specifično bave zanimanjem poput “sakupljanja sirovina”, pritom ih takva karakterizacija dodatno dehumanizira i isključuje iz ostatka društva koje se, eto, bavi normalnim i nespecifičnim zanimanjima.