Padaju proljetni rekordi, no stiže promjena vremena!

Padaju proljetni rekordi, no stiže promjena vremena!

Nastavlja se proljeće u siječnju, padaju i rekordi. Jučer je na splitskom aerodromu izmjereno 18,5 stupnjeva, što je najviša temperatura ikad izmjerena u siječnju na toj postaji, gdje mjerenja postoje od 1981. godine.

Pretežno je oblačno u većem dijelu zemlje, magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru i Lici. U nastavku dana bit će promjenjivo, barem povremeno uz sunčana razdoblja, s tim da će sunce najnaklonjenije ipak biti Dalmaciji. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u Gorskom kotaru i Lici može pritom pasti i koja kapljica kiše.

Posve stabilno neće biti niti u nastavku tjedna. Petak bi uglavnom trebao biti suh u većini predjela i većinom sunčan, s tim da u unutrašnjosti treba računati na jutarnju maglu.

Subota slična, no prema večeri treba računati na naoblačenje sa zapada uz kišu većinom u Gorskom kotaru i Lici, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana.

U nedjelju će kiša biti sve češća i raspostranjenija pojava, osobito prema kraju nedjelje, a kišovito će početi i novi tjedan. Duž Jadrana i u područjima uz Jadran treba računati na lokalno obilniju oborinu. U gorju bi moglo pasti malo snijega, kad temperature padnu, tijekom noći na utorak i u utorak. Ipak, i dalje nema naznaka nekom jačem ugrizu zime, piše N1.