Babi Vangi pripisuju tri zastrašujuća proročanstva vezana uz 2023. godinu, jao nama ako je to stvarno najavila

Babi Vangi pripisuju tri zastrašujuća proročanstva vezana uz 2023. godinu, jao nama ako je to stvarno najavila

Prethodno se pisalo da je za 2022. godinu predvidjela invaziju izvanzemaljaca

Približava se kraj godine, od ulaska u 2023. dijele nas još samo par dana, pa kako to već tradicionalno biva, ljudi skloni fenomenu vidovnjaštva zanimaju se za predviđanja najpopularnijih “mistika” iz navedene kategorije.

Naravno, neizostavno se u tom kontekstu spominje Baba Vanga, odnosno Vangelia Pandeva Gušterova, koju brojni opisuju kao najpoznatiju i najpouzdaniju vidovnjakinju 20. stoljeća.

Baba Vanga umrla je u kolovozu 1996. godine, ali je iza sebe ostavila brojna proročanstva koja se navodno tiču vremena u kojima upravo živimo. Zato su se kolege iz grupacije Sky potrudile izvući što se veže uz njezine najave za 2023. godinu, a vjeruje se da je ostavila tri važna proročanstva.

Razorna solarna oluja
“Jedno od najalarmantnijih predviđanja za 2023. koje se pripisuje Babi Vangi odnosi se na solarnu oluju koja bi mogla imati kobne posljedice. Izraz ‘solarna oluja’ može se odnositi na nekoliko pojava na površini sunca, a uključujući solarne baklje i izbacivanje koronalne mase.

Naime, te goleme erupcije plazme mogu dosegnuti Zemlju i prouzročiti geomagnetske oluje koje potencijalno mogu spržiti električne mreže i izazvati pravu pustoš.

Najdramatičniji primjer u zabilježenoj povijesti bio je Carringtonov događaj iz 1859. godine. Nazvana po britanskome astronomu Richardu Carringtonu, ta magnetska oluja srušila je telegrafske mreže i izazvala brojne požare te strujne udare.

Kada bi se takvo što ponovilo danas, učinci na svakodnevni život bili bi praktički nesagledivi.

Promjena Zemljine orbite
“Može li se putanja kojom Zemlja ide oko Sunca iznenada i značajno promijeniti u 2023. godini? Ovo je posebno fascinantno i potencijalno apokaliptično proročanstvo, a posljedice čak i suptilnih promjena bi bile izuzetno ozbiljne.

Naime, kada bi došlo do nekakvog radikalnog pomaka unutar samo jedne godine, učinci bi bili kataklizmički. Temperaturni skokovi i razine zračenja imali bi strahovite posljedice za okoliš, odnosno za opstanak života na Zemlji.

Što bi moglo dovesti do takve promjene? Recimo, udara asteroida…”

Zločin biološkim oružjem
“Također se vjeruje i to da je Baba Vanga imala viziju testiranja biološkog oružja od strane jedne velike države. S obzirom na trenutačni uzavreli geopolitički kontekst, možemo samo kazati brrrrrr.

Nemoguće je znati koji je narod Baba Vanga točno mislila, kao što također nije jasno niti kakvi bi bili razmjeri takvih eksperimenata.”

Ako su vas ova predviđanja uplašila, imajte na umu i to su proročanstva Babe Vange često bila vrlo zagonetna, a samim time i zasigurno pogrešno tumačena.

Uostalom, budući da uglavnom nije ništa zapisivala, gotovo sva njezina predviđanja od 2000. godine nadalje nisu niti nedvojbeno potvrđena.

Eto, prethodno se pisalo i da je za 2022. godinu predvidjela invaziju izvanzemaljaca, ali, barem koliko službeno znamo, do tog ipak nije došlo.

Istina, imamo još par dana fore pa nećemo izazivati… piše net.hr