Fotkao prijateljevu osobnu pa sklopio ugovore s teleoperaterima. Mogao bi u zatvor

Fotkao prijateljevu osobnu pa sklopio ugovore s teleoperaterima. Mogao bi u zatvor

MUŠKARAC u dobi od 32 godine s područja Karlovca mogao bi dobiti 15 mjeseci bezuvjetne zatvorske kazne jer je 2020. na ime prijatelja sklopio tri ugovora o pretplati s teleoperaterima i preuzeo dva mobitela. 

Time je prijatelju počinio štetu od 5500 kuna, stoji u optužnici koja je ovih dana podignuta protiv 32-godišnjaka, piše Danica.

On je tijekom istrage sve priznao, a tužiteljstvo za njega traži bezuvjetni zatvor jer je već prije bio osuđivan za slična kaznena djela. 

Potajno fotkao prijateljevu osobnu

Optuženi je sudu objasnio kako je došao do prijateljevih osobnih podataka u studenom 2020. na karlovačkom području. 

“Bio sam kod prijatelja u stanu. Sjedili smo i pijuckali vino i u jednom času sam potajno mobitelom snimio njegovu osobnu koja je bila na stolu. Teleoperaterima sam snimku osobne slao e-mailom, a oni su mi slali mobitele i račune”, kazao je 32-godišnjak.

Oštećeni prijatelj je ispričao kako je posumnjao da se nešto čudno događa nakon što se svojim podacima i OIB-om nije mogao registrirati na Arenu Casino jer se u njegovo ime već netko registrirao. Nakon toga je doznao da je prijatelj jednoj osobi prodao SIM karticu s brojem koji glasi na njegovo ime, piše Danica.

Počinio kazneno djelo protiv privatnosti

“Protivno uvjetima određenim u zakonu 32-godišnjak je koristio osobne podatke fizičke osobe te s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist unio računale podatke i na taj način prouzročio štetu drugome”, ističe tužiteljstvo.

U optužnici se naglašava da je uporabom osobnih podataka počinio kazneno djelo protiv privatnosti. Za optuženoga tužiteljstvo traži godinu i tri mjeseca bezuvjetne zatvorske kazne.