Ovo je vojnik koji je u Sl. Brodu pretukao ‘Djeda Mraza‘: Tužiteljstvo traži istražni zatvor

Ovo je vojnik koji je u Sl. Brodu pretukao ‘Djeda Mraza‘: Tužiteljstvo traži istražni zatvor

Nakon pola sata u tužiteljstvu, posrnuli vojnik je vraćen u pritvorsku jedinicu

Nakon što je pola Badnjaka te cijeli Božić proveo pod ingerencijom policije jer je pretukao 21-godišnjeg Kristijana Ereiza, odjevenog u Djeda Mraza, pripadnik Hrvatske vojske M.M. (24) doveden je jutros na Štefanje na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu.

Nakon pola sata u tužiteljstvu, koje za njega traži pritvaranje, posrnuli vojnik je vraćen u pritvorsku jedinicu odakle će biti odveden dežurnom sucu istrage Županijskog koji će odlučivati o njegovoj daljnjoj sudbini.

Inače, osumnjičenom M.M. je, prema podacima Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, prošle godine već bila izrečena stegovna kazna, no od 2018. do danas je čak četiri puta od svojih nadređenih dobio i nagradni dopust.

No ponašanje kojem su svjedočili deseci osoba u centru Slavonskog Broda, sukladno Zakonu o službi u Oružanim snagama RH, je kršenje vojne stege tako da će se dalje odlučivati i o njegovoj vojnoj sudbini kojom si je, kažu nam upućeni u problematiku, zasigurno zapečatio karijeru.

Podsjetimo, do brutalnog napada je došlo u popodnevnim satima na Badnjak kada se na ulici potuklo više osoba. Građani su mobitelima zabilježili nasilje čije su uznemirujuće snimke vrlo brzo obišle i zgrozile zemlju. Pretučeni Djed Mraz je zadobio teške ozljede u vidu puknuća lijevog bubnjića te je nakon pružene liječničke pomoći u bolnici otpušten na kućnu njegu.

Otac Djeda Mraza je okupljenim novinarima ispred bolnice rekao da je zgrožen činom, kao i samom snimkom premlaćivanja njegova sina, koju nema snage gledati. Za sve su krivi, kaže, bomboni i kondomi koje je iz kurtoazije dijelio njegov sin – djevojkama bombone, a dečkima kondome.

Nedugo nakon toga je uslijedila tučnjava više osoba koja je kulminira kada mladić odjeven u Djeda Mraza pada na pod gdje ga brutalno nogom u glavu udara drugi mladić.

Iz brodske policije u nedjelju su priopćili i neke detalje svog postupanja.

– Naime, 24. prosinca oko 15:15 sati zaprimljena je dojava o narušavanju javnog reda i mira (tuča više osoba) na ulici u Slavonskom Brodu, Ul. Šetalište braće Radić. Na mjesto događaja su odmah upućeni policijski službenici, koji su potvrdili istinitost dojave, te su zatekli 21-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, vrijeđao policijske službenike, zbog čega je uhićen uz uporabu sredstava prisile – rekli su jučer iz policije koja je protiv 21-godišnjaka podnijela optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Međutim, tu za njega nije kraj jer se obrada nad njim nastavila zbog sudjelovanja u tučnjavi, a fokus kriminalističkog istraživanje je nad 24-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je 21-godišnjem ‘Djedu Mrazu‘ nanio teške ozljede., prenosi jutarnji list