Policajci u obilasku naišli na 20 imigranata u poplavljenoj šumi, a onda i tri tijela

Policajci u obilasku naišli na 20 imigranata u poplavljenoj šumi, a onda i tri tijela

Prvu su našli na dvoje mrtvih, a nakon opsežne pretrage u suradnji s HGSS-om pronašli su još jedno tijelo. Poslali su važno upozorenje pa i prema aktivistima i nevladinim organizacijama koja često policiji dojavljuje gdje su migranti

Policajci granične policije Stara Gradiška u petak su oko 6 sati tijekom obilaska terena na poplavljenom području u šumskom predjelu Radinje zatekli 20 stranih ilegalaca.

Nedaleko u njihovoj blizini pronađena su dva tijela nepoznatih osoba te slijedi medicinska obdukcija, dok je za trećom osobom trajala opsežna potraga u suradnji s djelatnicima HGSS do popodnevnih sati kada je pronađeno i treće tijelo, izvijestili su iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Očevid bi trebao dati više informacijama o okolnostima događaja.

“Neprestano upozoravamo i ukazujemo na opasnosti nezakonitih prelazaka državne granice koji su vrlo rizični, posebice jer je rijeka Sava nabujala i dobrim dijelom poplavila okolno nizinsko područje te predstavlja stvarnu opasnost po život osoba. Stoga apeliramo na osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Republiku Hrvatsku da to ne čine, jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i živote i zdravlje članova svoje obitelji. Policija je uvijek spremna pomoći, ali brinemo da se zbog pogoršanih zimskih uvjeta mogu dogoditi vrlo teške posljedice kod pokušaja preplivavanja, kao što je to današnje tragično stradavanje više osoba”, naveli su u svom priopćenju.

Apel su poslali i prema aktivistima i nevladinim organizacijama koje policiju često obavještavaju o točnim koordinatama migranata koji se nađu u opasnosti, da upozore migrante na opasnosti kojima se mogu izložiti, naročito u zimskim mjesecima., javlja danas.hr