Odlazak kralja stres testova iz MasterChef kuhinje: “Govorio sam da se neću zbližiti ni s kim, ali i to se promijenilo”

Odlazak kralja stres testova iz MasterChef kuhinje: “Govorio sam da se neću zbližiti ni s kim, ali i to se promijenilo”

Marko Kolak napustio je MasterChef kuhinju pa je za DNEVNIK.HR podijelio svoje dojmove, a priznao nam je i da se u showu promijenio.

MasteChef kuhinju napustio je Marko Kolak, neokrunjeni kralj stres testova.

Nakon ispadanja iz showa, svoje dojmove podijelio je za DNEVNIK.HR, a evo što misli da ga je koštalo titule novog hrvatskog najboljeg kuhara amatera.

“Mom ispadanju presudilo je to da jednostavno nisam više imao snage za dalje i eto došao je i moj kraj, ali kući idem uzdignute glave. Ponosan sam na sebe jer je i ovo trebalo postići”, kaže Marko.

Dodaje i kako će ovo iskustvo pamtiti cijeli život, a priznaje i da bi nešto promijenio da može.

“Ovo je nešto nevjerojatno, nisam se tome nadao, bilo je jako lijepo… Vjerojatno bih nešto promijenio – možda bih se malo više potrudio oko zadnjeg zadatka”, ističe.

A koji mu je bio najteži trenutak?

“Naravno, najteže mi je palo ispadanje iz MasterChefa”, govori bez okolišanja.

Zanimalo nas je i planirali se možda vratiti u nekoj budućoj sezoni showa.

“Ne bih se više prijavio, iako je stvarno lijepo iskustvo bilo, ali ne bih iznova proživljavao sve to jer je bilo i jako teško psihički, a i fizički”, priznaje.

Marko je u MasterChefu uvelike unaprijedio svoje kulinarske vještine i ne krije da je zbog toga ponosan na sebe.

“O mom napredovanju mislim da ne treba pričati jer se to sve vidi, a možda ja nisam ni svjestan koliko sam napredovao, ali jesam siguran sam. Najponosniji sam na jelo kada sam izbacio svog prijatelja Afriku. To je bila molekularna kuhinja o kojoj ja nisam imao pojma, a na kraju je ispalo super. Ne sramim se niti jednog jela, griješili smo mi svi, pa tako i ja, ali ne mogu se zato sramit nekog svog jela”, ističe.

A iako nije imao takve planove, u showu je stakoa i nove prijatelje.

“Govorio sam na početku da se neću zbližiti ni s kim, ali to se naravno promijenilo. Afrika je jedan od ljudi s kim sam se zbližio jako, ali ima tu i drugih kandidata. Cimer Leo, Luka, i jedan i drugi, Maja š. Matea, Lora…”, nabraja, a otkrio nam je i koga vidi kao pobjednika.

“Moj favorit za pobjedu je Leo”, kaže Marko.

O članovima žirija ima sve najbolje za reći, no ne krije od čijih je komentara najviše strepio.

“Svi iz žirija su jako dobri pogotovo moj mentor Stjepan, ali strepili smo ja mislim svi od Damirovih komentara jer je on najviše pričao s nama i zato nam je svaki njegov komentar bio bitan”, govori.

Marko nam je otkrio i kava je bila atmosfera u MasterChef vili te kada je, po njemu, postala bolja.

“U vili je bilo sve u svemu jako lijepo, ali tek kad su ispali kandidati koji baš nisu bili sa svima dobri i stalno bi poticali neke svađe i radili klanove. Anegdota ima toliko da bi mogao pričati cijeli dan o tome”, ostao je tajanstven.

Ispričao nam je i kako i kada se kod njega rodila ljubav prema kuhanju.

“Jednostavno moja ljubav prema kuhanju se dogodila sama od sebe jer stvarno kuham od malih nogu, a zapravo toga nisam ni svjestan. Tek sada u tridesetoj godini ja stvarno želim raditi taj posao i tu je MasterChef da mi pomogne u tome”, kaže.

Marko se u show prijavio jer zadnjih 12 godina radi poslove koje ne želi, a pa nas je zanimalo je li tome sada došao kraj i kakvi su vam planovi za dalje?

“Da, došao je kraj mojim poslovima što sam radio prije MasterChefa jer stvarno želim biti kuhar i želim to raditi u budućnosti. Planovi za dalje, mogu reći da se već znaju – idem radit kod prijatelja Marka Pilata u restoran Little Italy tako da zapravo već znam da će ondje biti moj početak, a dalje ćemo vidjeti”, pohvalio se.

Na kraju je dao savjet i svima koji se tek planiraju prijaviti u MasterChef.

“Neka nemaju strah od kamera i medijske pozornosti jer se sve može izdržati pogotovo kada vidiš kakav ishod bude poslije MasterChefa”, poručuje Marko.