Vjerovali ili ne: Zagreb je naš! u tajnosti održao izbornu konvenciju

Vjerovali ili ne: Zagreb je naš! u tajnosti održao izbornu konvenciju

Upitana što je promijenjeno u stranačkoj hijerarhiji, tko su koordinatori, a tko člano

vi Upravnog vijeća, Urša Raukar je za UNU rekla da se mora konzultirati sa ostalim članovima da “vidi što može reći”.

Stranka zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića Zagreb je naš! održala je prošli tjedan izbornu konvenciju u nezapamćenim okolnostima u hrvatskoj političkoj povijesti. 

Naime, mediji uopće nisu obaviješteni da će se konvencija održati, niti su joj imali pristupa, a ni naknadno nitko nije obaviješten je li u stranci došlo do kadrovskih promjena. 

Održavanje stranačke konvencije u potpunoj konspiraciji nije se dogodilo na hrvatskoj političkoj sceni, barem ne kada je riječ o stranci na vlasti. 

Prema Statutu, stranku predstavljaju dvoje koordinatora, a to su do sada bili Tomašević i saborska zastupnica Urša Raukar. 

Upravna tijela stranke su Skupština, koordinatori i Upravni odbor. 

Mi to tako…

Na pitanje zašto mediji nisu upoznati da se održala konvencija vladajuće stranke u Gradu Zagrebu, Raukar je za UNU rekla da “oni to uvijek tako rade”. 

Upitana što je promijenjeno u stranačkoj hijerarhiji, tko su koordinatori, a tko članovi Upravnog vijeća, saborska zastupnica je prvo rekla da se mora konzultirati sa ostalim članovima, da “vidi što može reći” i da će se javiti za tri minute. 

Nakon toga se SMS-om ispričala zbog Božićne gužve i napisala da će “ići objava na stranici i na FB-u”. 

Podsjetimo, platforma Možemo! s SDP-om ovih dana priprema izlazak na parlamentarne izbore na kojima bi htjeli strušiti vladajući HDZ. 

Jedan od najuvjerljivijih aktualnih argumenata protiv HDZ-a je taj da je stranka sinonim za korupciju i netransparentnost. 

Za otprilike dvije godine će se doznati je li uspio eksperiment da se tome konkurira tako da javnost ne zna ni tko vodi stranku iz koje dolaze čelni ljudi Grada Zagreba. , dozanje unaworld