Otac (73) uhićen jer sina (50) nije htio pustiti u kuću u kojoj zajedno žive…

Otac (73) uhićen jer sina (50) nije htio pustiti u kuću u kojoj zajedno žive…

Otac (73) je uhićen nakon što sina (50) nije pustio u obiteljsku kuću koju je prije toga zaključao i ključ ostavio u bravi.

Bizaran slučaj obiteljske svađe dogodio se u listopadu oko 12 sati na području Zagreba. Kako su se ranije posvađali, otac sinu nije htio otključati vrata kuće u kojoj zajedno žive pa je sin pozvao policiju.

Prema presudi, otac Roko kriv je što je “u 12 sati u Zagrebu ispred obiteljske kuće počinio ekonomsko nasilje u obitelji na štetu svog sina Adama, na način da ga, iako Adam stanuje na navedenoj adresi, nije pustio u kuću zbog narušenih odnosa”.

“Time je sinu Adamu onemogućio korištenje stambenog prostora, čime je počinio prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji”, navodi se u pravomoćnoj presudi.

Roko je osuđen na 300 kuna novčane kazne. No, kako mu se u kaznu uračunava dan koji je proveo u policijskom pritvoru, ne mora platiti ništa. Jedan dan zatvora, naime, računa se kao 300 kuna.

Presuda koja je donesena ovih dana na prekršajnom odjelu zagrebačkog suda odmah je postala pravomoćna jer su se svi odrekli prava na žalbu. Otac i sin i dalje žive na istoj adresi., javlja danica.hr