SLUŽBENO ODSUTAN: Puljak je gotovo petinu mandata proveo na putovanjima, evo koliko je to koštalo Split…

SLUŽBENO ODSUTAN: Puljak je gotovo petinu mandata proveo na putovanjima, evo koliko je to koštalo Split…

Putovanja gradonačelnika Ivice Puljka često su na meti propitkivanja oporbe. Stekao se dojam da je često službeno odsutan. U nešto više od pet mjeseci mandata gradonačelnik je bio na osam službenih putovanja. U odgovor iz Banovine nije uračunat odlazak u Vukovar u Kolonu sjećanja, kao ni u Zagreb na sastanak s ministricom Ninom Obuljen Koržinek. Zbrajajući vrijeme putovanja, najmanje 26 dana je proveo u odsustvu, s minimalnim troškom od 150.000 kuna, računajući i sredstva utrošena na  delegaciju koja bi znala otići s njim., piše dalmatinski portal

Prvi odlazak bio je već u rujnu. S voditeljicom Odsjeka za staru gradsku jezgru uputio se u trodnevni posjet Quebecu u Kanadu.

Većina troškova gradonačelnika je, kažu u Banovini, pokrivena od strane organizatora, tako da je iznosio oko 1500 kuna. Za voditeljicu je plaćeno dodatno 16.500 kuna.

Koncem rujna je službeno boravio u Mostaru u povodu donacije autobusa tamošnjem autobusnom prijevozniku. 

Trošak ‘skoka’ do Mostara je iznosio oko 1500 kuna.

Već 9. listopada Puljak je otišao u Bruxelles gdje je sudjelovao na Europskom tjednu regija i gradova. Put, navode, nije plaćen iz proračuna. 

Tjedan dana se odmarao od putovanja pa je otišao u dvodnevni posjet Beču gdje je sudjelovao na konferenciji EBRD-a.

Ukupni trošak je oko 1100 kuna jer je let i smještaj financirao organizator.

U studenom je s delegacijom Grada i gradskih tvrtki otputovao u Barcelonu. O tome smo, podsjetimo, pisali, kada je za četverodnevno sudjelovanje na  Smart City Expo World Congress izdvojeno oko 100.000 kuna.

Nakon Barcelone, u Zadru je sudjelovao na 14. godišnjem susretu gradonačelnika i poduzetnika, za što je za trošak puta gradonačelnika plaćeno 2400 kuna te još  za predstavnika Banovine 5800. Potom je posjetio Vukovar.

Za svetog Nikolu je odletio za Jeruzalem i Tel Aviv, na Muniworld konferenciju za što su Splićani izdvojili 11.500 kuna.

Gotovo da još nije dotaknuo tlo, već je bio u avionu za Ženevu, na obilježavanje 420. obljetnice Escalade de Genève za što je izdvojeno iz proračuna 5300 kuna.

Samo za odlaske se, grubom računicom, platilo oko 45.000 kuna, a pridodamo li još 100.000 za odlazak brojne delegacije u Barcelonu, iznos je respektabilan.