Na kojem planetu živi UEFA ? Odredili da Švicarska iduću utakmicu igra u Srbiji!

Na kojem planetu živi UEFA ? Odredili da Švicarska iduću utakmicu igra u Srbiji!

Nogometna reprezentacija Švicarske dolazi u Novi Sad 25. ožujka sljedeće godine, gdje će igrati utakmicu protiv Bjelorusije u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine…

Tako je odlučila krovna europska nogometna organizacija UEFA budući da je Bjelorusija pod sankcijama i ne može igrati utakmice na domaćem terenu. Razlog je podrška te države Rusiji u sukobu s Ukrajinom.

Međutim, odluka da se igra baš u Srbiji je iznenađujuća s obzirom na povijest utakmica Srbije i Švicarske na posljednja dva izdanja Svjetskog prvenstva. Švicarci su u Rusiji i Kataru eliminirali Srbiju iz daljnjeg natjecanja.

Te duele obilježili su incidenti i provokacije u kojima su prednjačili Granit Xhaka Xherdan Shaqiri, reprezentativci Švicarske porijeklom s Kosova. U oba dvoboja sve je bilo na granici fizičkog obračuna, a u Kataru je izbornik Srbije Dragan Stojković Piksi spominjao i “majku šiptarsku” kad je njegova reprezentacija povela.

Ostaje vidjeti hoće li UEFA ostati pri svojoj odluci, jer jasno je da će, ako ostane, Bjelorusija sigurno imati ogromnu podršku u Novom Sadu, a pitanje je hoće li sve, u takvoj nabrijanoj atmosferi, proteći bez incidenata., piše N1