Poznata zviždačica Maja Đerek i službeno postala splitska pročelnica: ‘Odluka je bila teška’

Poznata zviždačica Maja Đerek i službeno postala splitska pročelnica: ‘Odluka je bila teška’

Razmišljala je hoće li se javiti ili ne, a mučilo ju je, kaže i pitanje sudske bitke za povratkom na staro radno mjesto u Državnim nekretninama s kojeg je, smatra, prema nepravomoćnoj sudskoj odluci, nezakonito protjerana

Nova splitska pročelnica za gradsku imovinu je Maja Đerek, javlja Slobodna Dalmacija.

Nije tajna da ova gradska vlast gaji velike simpatije prema sad već bivšoj savjetnici za gradsku imovinu u Splitu, te aktualnoj pročelnici. Đerek je još prije objave natječaja izjavila kako nije sigurna hoće li se javiti, ali se ipak odlučila za takav potez – i pobijedila.

Na Facebooku je objavila takvu vijest i uputila poruku medijima, ali i svima koji se dotiču njezinog resora.

“Nakon premišljanja da li da se uopće prijavim na natječaj za posao u Splitu s ponosom vam donosim vijest da nakon provedenog javnog natječaja počinjem s odgovornim poslom pročelnice za gradsku imovinu u Gradu Splitu.

Odluka je bila izrazito teška jer obitelj ostaje u Zagrebu, ali uz njihovu podršku sve će biti puno lakše. Tu je bilo i pitanje moje sudske bitke za povratkom na staro radno mjesto u Državnim nekretninama s kojeg sam, prema nepravomoćnoj sudskoj odluci, nezakonito protjerana. Moja pravna bitka po tom pitanju će biti još intenzivnija s nadom da ću i po pravomoćnoj presudi biti vraćena na staro radno mjesto.

Nakon duge dvije godine nezaposlenosti i sudske bitke da dokažem da mi je nezakonito i podmuklo uručen otkaz, pravomoćna sudska presuda u moju korist bi ispravila i tu nepravdu. Ako tako bude, tada nakon dugog i teškog perioda počinju slatke poslovne brige”, objavila je Đerek te dodala kako ima veliku želju da se sve njezine podnesene prijave do kraja razjasne: “Ne samo zbog mene, nego i zbog drugih poštenih ljudi u ovoj zemlji koji su riskirali svoju egzistenciju i prokazali kriminal i nepravilnosti u svojim tvrtkama”.

Dodala je kako je svjesna velike obveze i odgovornosti koja je čeka na ovoj poziciji, posebno jer će voditi jedan od najvećih odjela u gradskoj upravi.

“Svakako se neću materijalno okoristiti jer na ovoj poziciji ću zarađivati manje nego u Državnim nekretninama i imati puno veće troškove života u Splitu. Presudio je, naime, profesionalni izazov sređivanja apsolutnog nereda u gradskoj imovini te da se prijeđe s riječi na djela., prenosi danas.hr