Milanović komentira burni petak u Saboru: “Manirom sociopata Plenković je to gurnuo Saboru s moralnom ucjenom”

Milanović komentira burni petak u Saboru: “Manirom sociopata Plenković je to gurnuo Saboru s moralnom ucjenom”

Zoran Milanović prošli tjedan je boravio u Čileu, a danas na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman odlikuje djelatnike. Mogao bi komentirati aktualne teme.


Predsjednik Republike Zoran Milanović i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH sudjeluje na obilježavanju 31. obljetnice Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman.

Milanović je odlikovao, promaknuo i pohvalio djelatnike HVU Dr. Franjo Tuđman.

Zoran Milanović još nije komentirao činjenicu što u petak u Saboru nije izglasana hrvatska pomoć obuci ukrajinskih vojnika. Danas je iskoristio priliku. 

Kazao je kako HDZ konstantno krši Ustav.

“Nije mi se obratila Vlada nego predistražni ministar Banožić. To je manirom sociopata Plenković gurnuo Saboru sa moralnom ucjenom. S najgorom izjavom – to je za mene win win“, rekao je.

“Što je slijedeće? Veliki kombinator je rekao ‘mi vas gledamo’. Stvarno? I mi vas. I naše oči su bistrije. Iz koje udbaške metode je to ispalo. Tko nas gleda? HDZ to ne zanima. Njih zanima profano. U se, na se i poda se. Znate tko nas gleda? Iz Bruxellesa. Oni su najnetalentiranija ekipa političara u zadnjih nekoliko godina”, dodao je. 

Kazao je kako je on već htio razgovarati u okviru zakona, ali da Plenković to izbjegava. Najavio je kako će iza Nove godine morati govoriti o naoružanju. 

“Što imamo? Što smo se potrudili kupiti i naručiti? I prije rata, ako nešto tražite. čekate godinu i pol dana. Danas zaboravi. Nema. Tko je kriv za stanje vojske. To je grozno. Imamo Amerikance koji će nas braniti, kao što brane Ukrajince. Sad moram o tome govoriti. A to je netko krivično odgovoran u Hrvatskoj”, govori. Kaže da Plenković “stalno nabija moralne ucjene, a sam je nemoralan”.

“Koliko ima protuoklopnih raketa? Koliko Hrvatska ima granata? Koliko to košta. Pa ne previše ako se na vrijeme naruči. Gdje ćeš sad naručiti? Od Sjeverne Koreje?, nabrajao je. 

“Kao što sam hrvatsku vojsku izvukao iz Afganistana godinu prije Amerikanaca. HDZ bi ih tamo držao dok ne bi poginuli na aerodromu. Bit oportunist kao prijatelj nije dobro. Biti oportunist kao država je nužno. Jeste li svjesni da samo mi potpuno ovisni? Oni su tamo sa skupim kompletima, sa haubicama, sa vrlo malom količinom streljiva. To ide u Litvu. To je naše obiteljsko srebro. Mi smo preuzeli obavezu”, kaže Milanović., javlja dnevnik.hr