Srpski mediji: Džaba Hrvatima velik uspjeh. Na proslavi su napravili skandal

Srpski mediji: Džaba Hrvatima velik uspjeh. Na proslavi su napravili skandal

Hrvatska reprezentacija vratila se sa Svjetskog prvenstva u Kataru s brončanom medaljom. Veliki doček za igrače i stožer pripremljen je u Zagrebu na glavnom trgu, gdje ih je pozdravilo oko 80 tisuća ljudi.

Doček hrvatske reprezentacije sa zanimanjem je popraćen u Srbiji. Tamošnji mediji kritizirali su način proslave hrvatske brončane medalje. Optužili su hrvatske navijače i nogometaše za veličanje ustaštva te širenje mržnje prema Srbima.

Reakcije srpskih medija

“Hrvati su opet režirali skandal! Vatreni su napravili velik uspjeh na Svjetskom prvenstvu, ali džaba – pjesmom koja propagira ustaštvo sve su uprskali”, piše Kurir. “Kao i prije četiri godine, ponovo su se Trgom bana Jelačića orile pjesme Marka Perkovića Thompsona, koji propagira ustaštvo i mržnju prema Srbima, prenosi Index.

“Hrvatska bruka: Promocija ustaštva usred Zagreba! Susjedi slavili uspjeh na Svjetskom prvenstvu, ali ponovo pokazali mržnju prema Srbima”, naslov je članka portala Novosti koji navodi: “Oko 100 tisuća ljudi dočekalo je Vatrene. Kao i prije četiri godine orile su se pjesme Marka Perkovića Thompsona, koji propagira ustaštvo i mržnju prema Srbima.

“Džaba im uspjeh kad ga ne znaju proslaviti. Novi skandal u režiji Hrvata, ponovo pjevali ustaške pjesme”, naslov je teksta portala Alo o hrvatskoj proslavi. Alo doček hrvatskih reprezentativaca naziva “brukom i sramotom” te također navodi da su za njih sporne Thompsonove pjesme uz koje se slavilo osvajanje nove svjetske bronce.

Telegraf se nije osvrtao na proslavu, već na šalu koja još uvijek kruži društvenim mrežama. Riječ je o prikazu aviona u kojem su hrvatski reprezentativci prelijetali preko Srbije, uz komentar da “Srbi nikad nisu bili bliže medalji”.