Žena dobila poziv da preuzme paket u pošti. Kad se vratila kući – šok!

Žena dobila poziv da preuzme paket u pošti. Kad se vratila kući – šok!

Imućnija žena (66) primila je u srijedu oko 9.50 sati neobičan poziv na mobitel. Nazvali su je iz pošte i rekli joj da dođe preuzeti paket koji je upravo dobila.

Žena se brzo spremila i otišla u najbližu poslovnicu pošte. Tamo ju je čekalo prvo iznenađenje – nikakvog paketa na njezino ime nije bilo. No, na povratku kući drugo, mnogo veće i šokantnije iznenađenje: netko joj je provalio, razbacao sve stvari i otuđio vrijedan nakit. Poziv iz pošte, dakle, bio je lažan.

„U srijedu oko 9.50 sat, nepoznati je muškarac na mobitel nazvao 66-godišnju ženu iz Varaždina te je, predstavivši se kao djelatnik pošte, obavijestio da je na pošti čeka paket i da dođe po njega.

Žena je ubrzo otišla na poštu gdje je saznala da paketa na njezino ime nema, dok je po povratku kući ustanovila da je provaljeno. Nepoznati je počinitelj prilikom provale otvarao namještaj i porazbacao stvari u svim prostorijama te otuđio nakit.

Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna. Policija nastavlja rad na otkrivanju počinitelja kaznenog djela. Skrećemo pozornost građanima da ne nasjedaju na ovakve i slične pozive“, rekli su u četvrtak u varaždinskoj policiji, piše Danica.hr.