Penava potvrdio: Domovinski pokret će glasati protiv obuke ukrajinskih vojnika….

Penava potvrdio: Domovinski pokret će glasati protiv obuke ukrajinskih vojnika….

Ivan Penava, predsjednik DP-a, na konferenciji za medije iznio je jasan stav Domovinskog pokreta – nismo za obuku ukrajinske vojske na našem teritoriju:

”Svi zastupnici Domovinskog pokreta glasat će protiv obuke ukrajinskih vojnika na tlu RH. U našem Klubu je još i naš uvaženi kolega, saborski zastupnik gospodin Zlatko Hasanbegović, koji je suprotnog stava, ali uvažavamo da on ispred svoje stranke Blok za Hrvatsku ima drugačiji stav. Uvijek ću podržavati da svatko ima svoj stav, suprotan mome, iz svojih uvjerenja”.

”Naši saborski zastupnici su donijeli tu odluku uvažavajući svoju savjest, naše biračko tijelo, naš Domovinski duh i programsku deklaraciju koju smo netom usvojili na klauzuri DP-a, a uvažavajući prije svega interes hrvatskog naroda, koji je zapostavljen zbog nerazumnih poteza, prvenstveno premijera Andreja Plenkovića koji je ovu temu privatizirao, ali i predsjednika države Zorana Milanovića, zbog čijeg dogovora je ova tema napuhana i dovedena u okvire koji daleko nadilaze važnost za naš narod, poglavito u kontekstu smrzavanja u kontejnerima ljudi s Banovine, u kontekstu demografskog pustošenja u Republici Hrvatskoj, u kontekstu ogromnog porasta cijena i pada društvenog standarda i osobnog standarda naših građana”.

”Prošli smo rat i znamo možda bolje od ikoga što znači imati rat te ne želimo dovesti rat svome narodu i svojoj državi. I tu je za nas točka i granica ispod koje nećemo ići. Zahvaljujem se svim našim saborskim zastupnicima na kvalitetnom kritičkom promišljanju ove situacije, na zrelosti, iskustvu i ljubavi koju su demonstrirali, ne stavljajući svoj ego u prvi plan, nego interes ove države. Volio bih da takvo iskustvo i ljubav iskazuju Andrej Plenković i Zoran Milanović, ali kad oni to već ne čine, hvala dragom Bogu da postoje političari i političke opcije koje to rade”., priopćeno je iz DP-a