Dora (21) u sitne sate pijana za volanom. Odmah su je uhitili, a sutkinja bez milosti

Dora (21) u sitne sate pijana za volanom. Odmah su je uhitili, a sutkinja bez milosti

Dora (21) uhićena je nakon što je prilično pijana upravljala automobilom u sitne jutarnje sate. Sutkinja nije imala previše milosti prema njoj.

Prema presudi, ona je potkraj srpnja u 4.20 sati u Samoboru, Starogradska 31, upravljala osobnim automobilom pri koncentraciji alkohola u organizmu od 1,54 promila. Zaustavila ju je policajka Renata koja je i svjedočila na sudu ovih dana., doznaje danica.hr

Dora je bila na triježnjenju u policijskom pritvoru do 16.20 sati i u tom razdoblju vozačka joj je bila privremeno oduzeta. Sutkinja ju je proglasila krivom i osudila na 11.000 kuna kazne, 1000 kuna troškova postupka te četiri mjeseca zabrane upravljanja.

S obzirom da je jedan dan provela u pritvoru, od kazne joj se oduzima 300 kuna. Dora je dosad neosuđivana, što joj je bila olakotna okolnost, naglašava sutkinja. U protivnom bi kazna bila i veća.

“Prilikom odmjeravanja kazne sud je kao olakotne okolnost našao dosadašnju prekršajnu neosuđivanost pa je okrivljenici izrekao novčanu kaznu iznad zakonom propisane minimalne novčane kazne, u iznosu od 11.000 kuna.

Sud smatra da će se izrečenom novčanom kaznom postići svrha kažnjavanja i okrivljenicu ubuduće odvratiti od ovakvih i sličnih prekršaja”, napomenula je sutkinja u presudi.

Dora se nije pojavila na ročištu, pa je ono održano bez nje. Svjedočila je policajka Renata koja je potvrdila kako se dobro sjeća događaja od 31. srpnja ove godine oko 4.20 sati ujutro.

“Prilikom nadzora vozila, zaustavila sam okrivljenu Doru koja se kretala kroz Samobor, kolnikom Starogradske ulice. Alkotestiranjem alkometrom marke Drager utvrdila sam da vozačica upravlja vozilom marke ford focus pri koncentraciji alkohola u organizmu od 1,54 promila”, rekla je policajka.

Presuda je nepravomoćna i mlada se vozačica može na nju žaliti u zakono predviđenom roku.