Dalić planira promjene: Modrić silno utučen, dvojica upitna. U kojem će sastavu Hrvatska na Maroko?

Dalić planira promjene: Modrić silno utučen, dvojica upitna. U kojem će sastavu Hrvatska na Maroko?

Hrvatska i Maroko ponovno će odmjeriti snage na Svjetskom prvenstvu u Katru, ali ovaj put u utakmici za treće mjesto…

Za treće mjesto na SP-u 2022. igrat će reprezentacije iz iste skupine. Hrvatska i Maroko međusobnim obračunom ušli su u turnir. Tko je tada mogao pretpostaviti da će igrati za treće mjesto!?

Nitko ili malo tko, i to ne samo zato što je rijedak slučaj da se reprezentacije iz iste skupine opet sastanu u završnoj fazi natjecanja, već zbog jednostavne činjenice da obje reprezentacije nisu bile u užem krugu favorita, a Maroko ni u širem.

Hrvatska i nije tako veliko iznenađenje. Osim Hrvata, bilo je stranih analitičara koji su joj predviđali visok plasman, ali Maroku osim samih Marokanaca doista je malo tko davao prevelike šanse., piše gol.hr

Maroko napravio povijesni uspjeh

Maroko je prvi put u povijesti došao do polufinala SP-a, prva je afrička reprezentacija kojoj je to uspjelo. Igrom su to zaslužili, Marokanci mogu biti ponosni, ali i Hrvati mogu biti ponosni na svoje Vatrene.

Do subote ima još dosta, moral će se jamačno podignuti i jednima i drugima. Bit će to žestoka bitka, dostojna borbe za treće mjesto. I jednima i drugima jasno je da nije svejedno vratiti se kući s pobjedom i medaljom ili porazom i četvrtim mjestom. I četvrto mjesto velik je rezultat, da ne bude zabune, ali medalja je ipak medalja.

Maroko ima puno problema s ozlijeđenim igračima, čini se da po tom pitanju Hrvatska bolje stoji. Joško Gvardiol i Marcelo Brozović jedini su koji su imali većih problema nakon utakmice s Argentinom.

Modriću najteže pao poraz

Nekako se čini da bi Gvardiol mogao preskočiti utakmicu za treće mjesto. Josip Šutalo čeka kao zapeta puška, isto tako i Martin Erlić. Vidjet ćemo što će biti s Brozovićem, ali i ostalim senatorima, koji su očito iscrpljeni i fizički i psihički.

Poraz u polufinalu možda je i najteže pao kapetanu Luki Modriću. Kada znate da vam je to možda i posljednji veliki turnir u hrvatskom dresu, dojmovi su puno jači i stresniji.

U svakom slučaju, poraz mu je odnio puno energije i možda Dalić odluči kapetana poštedjeti i ostaviti ga odmornog za drugo poluvrijeme, kada se bude lomila utakmica, koja lako može otići u produžetak.

Što će napraviti Dalić?

Od prve minute šansu bi mogli dobiti Mislav Oršić, Lovro Majer i Bruno Petković. Borna Sosa doimao se vrlo iscrpljeno, imao je i onu temperaturu koja mu je odnijela puno snage, pa možda i Borna Barišić ode na lijevog beka.