Dalić je ipak progovorio: Onda se igrač zabije u vratara. Jel treba da se makne? Jesu to neka nova pravila?

Dalić je ipak progovorio: Onda se igrač zabije u vratara. Jel treba da se makne? Jesu to neka nova pravila?

Zlatko Dalić bio je gost na press-konferenciji Hrvatske nakon poraza od Argentine (0:3) u polufinalu Svjetskog prvenstva 2022.

“Čestitam Argentini na pobjedi, ali i svojim dečkima. Mislim da smo pola sata igrali dobro, imali smo kontrolu, ali nismo bili konkretni. Primili smo dosta sumnjiv gol.

Prvo nije sviran korner, a onda se igrač Argentine zabio u našeg vratara. Ne znam što bi trebao Livaković? Da se skloni? Onda je pao taj drugi gol i tu se sve otvorilo za Argentinu. Mi se moramo skupiti i pokušati osvojiti treće mjesto”.

Kako komentirate Messijevu igru?

“Ne treba govoriti o Messijevim kvalitetama, on je prema meni najbolji igrač svijeta u zadnjih deset godina. Ima brzinu, kreativnost. Mislim da je to opet onaj Messi kojeg smo navikli gledati”.

Ponašanje argentinskih igrača bilo je u fokusu nakon utakmice s Nizozemske. Što vi kažete?

“Oni su nas pobijedili. To je nogomet, oni su agresivni, čvrsti. Nemam zamjerki, svatko igra kako zna. Ja sam rekao da ne smijemo ući u nervozu. Oni su stavili četiri veznjaka, ali mi smo imali posjed. No nismo bili konkretni. Oni se bore, tako igraju i ja tu nemam što reći”.

Što ste rekli igračima nakon poraza?

“Rekao sam igračima da je ovo najgora situacija. Izgubiš utakmicu i onda moraš igrati za treće mjesto. Rekao sam dečkima da dignu glavu i da idemo po treće mjesto. Igrači su tužni, osjećaju da su mogli dati više, no nismo. Moramo se psihološki pripremiti za utakmicu za treće mjesto”.

Kako komentirate prvi gol Argentinaca?

“Taj prvi gol je odveo utakmicu u drugom smjeru. Do tada smo kontrolirali utakmicu, nismo bili konkretni, ali smo kontrolirali igru. Bio je korner, sudac to nije svirao. Onda se igrač zabije u vratara. Jel treba da se makne? Jesu to neka nova pravila? Neću govoriti o sucima”.

“Možda je ovo kraj generacije za neke igrače. Imaju dosta godina neki i teško je očekivati da će igrati sljedeće SP. Mislim da će ova generacija završiti svoju eru na Euru. Imamo još i Ligu nacija. Bili bi sjajno da izborimo brončanu medalju. Bio bi to šlag na tortu generacije”.

Nastavljate li kao izbornik Hrvatske?

“Hoću, nastavit ću. Ugovor mi traje do 2024. Moj je cilj da Hrvatsku odvedem na Euro”.

Jeste li očekivali da Argentina može ovako igrati?

“Argentina ima sjajnu momčad, imaju sjajan ambijent. Imaju Messija koji uvijek može napraviti višak. Imaju izbalansiranu momčad i bit će opasni u finalu”, piše gol.hr.