Vodostaj Like u Kosinju i dalje raste, cesta prema Dvoru zatvorena

Vodostaj Like u Kosinju i dalje raste, cesta prema Dvoru zatvorena

Foto: DVD Jurovski Brod/ilustracija i nema veze s trenutnim stanjem

Situacija u Karlovcu i Hrvatskoj Kostajnici sve je bolja. U Gračacu se voda većinom povukla. Cesta prema Dvoru i dalje je zatvorena pa je mjesto Kuljani još odsječeno. U Petrinji i Staroj Drenčini postavljaju se vreće s pijeskom.

Vodostaj u Petrinji stagnira, nema opasnosti za kuće

09:27

– Vodni val ne bi trebao više jako rasti, ja vjerujem da će izdržati. Vidi se da djelatnici rade i trude se to što bolje osigurati. Jučer smo povukli vatrogasne snage, stojimo u pripravnosti. Zasad u Petrinji nema potrebe za ispumpavanjem, rekao je vatrogasac.

– Sa sigurnošću možemo reći da opasnosti nema. Službe rade boks-barijere koje garantiraju da neće do probijanja vode prema kućama. Možemo biti sretni da vodostaj stagnira, vjerujemo u dobar rasplet, rekao je Željko Tonković, načelnik Civilne zaštite Petrinje.

Na snazi izvanredna mjera obrane od poplava od Karlovca do Petrinje

09:13

Na snazi je izvanredna mjera obrane od poplava na područjima od Karlovca do Petrinje. Grad Karlovca trebao bi kroz nekoliko sati izaći iz mjera obrane od poplave tako da će se kompletni fokus preseliti na donji tok Kupe. Vodostaj je u odnosu na sinoć ipak nešto narastao, trenutno je na 929 cm, a iz Civilne zaštite kažu da je stanje obrnajivo sve do 950 cm.

Oko 500 djelatnika Hrvatskih voda, Oružanih snaga i vatrogasaca je na terenu i učinit će sve da obrane lijevu i desnu obalu Kupe.

Sve bolja situacija u Karlovcu

08:30

Sve je bolja situacija u Karlovcu, no mjerodavni kažu da uz ovakve vodostaje i nisu očekivali poplavu. Ipak je izgrađeno oko 150 metara zečjih nasipa.

U Gračacu, u Novom naselju, voda se većinom povukla, no prouzročila je štetu na nekoliko obiteljskih kuća. 

Vodostaj rijeke Like u Kosinju i dalje raste, ali znatno sporije. Nisu ugroženi stambeni objekti, a učenici, zbog poplavljenih putova, ne idu u školu., javlja HRT