Van Gaal: ‘Dalić je ponovio grešku Van Gaala i naljutio Messija’

Van Gaal: ‘Dalić je ponovio grešku Van Gaala i naljutio Messija’

Sve je bliža i bliža utakmica između Argentine i Hrvatske koja će odlučiti o prvom putniku u finale Svjetskog prvenstva u Kataru.

Argentinski medij Clarin piše kako je Zlatko Dalić ponovio pogrešku Louisa van Gaala, odnosno da je hrvatski izbornik hvalio Messija, no rekao je i da baš ne sudjeluje u obrambenoj igri.

“Ne trči puno, ne trči ni za loptom. On čeka loptu sa svom snagom i energijom. On ne sudjeluje u obrani i ne smijemo mu dozvoliti da primi loptu jer tada radi najviše štete, s obzirom na to da je najbolji igrač na svijetu u posljednjih 10 godina”, rekao je Dalić na jučerašnjoj presici.

Argentinci su ove izjave spojili s kritikama kojima je Van Gaal navodno uznemirio Messija. Na kraju utakmice Argentine i Nizozemske došlo je do razmirica pa su neki argentinski igrači imali što za reći sad već bivšem izborniku Nizozemske. Clarin tvrdi da su Messija razljutile ove riječi:

“On je igrač koji može odlučiti utakmicu u individualnoj akciji. U polufinalu 2014. igrali smo protiv Argentine koja nije dotaknula loptu, a mi smo izgubili na penale. Sad želimo našu osvetu”, rekao je Van Gaal.