Ovo je sastav Vatrenih za Argentinu! Izbornik Dalić u borbi za finale ima samo jednu dvojbu

Ovo je sastav Vatrenih za Argentinu! Izbornik Dalić u borbi za finale ima samo jednu dvojbu

Strategija igre dijelom će ovisiti o Argentini i Lionelu Messiju, Hrvatska mu mora pripremiti zamku

Hrvatska će na Argentinu vrlo vjerojatno s istim sastavom koji je započeo utakmicu s Brazilom. Jedino može postojati dvojba u napadu, hoće li još jednom starter biti Mario Pašalić, no izbornik je dao vrlo visoke recenzije njegovom nastupu, posebno u defenzivnom segmentu i ima velike šanse da ponovno zaigra.

Livaković će braniti, u obrani igrati JuranovićLovrenGvardiol Sosa, u veznom redu ModrićBrozović Kovačić, te u napadu PašalićKramarić Perišić.

Nisu bitni samo oni koju kreću u susret nego i igrači koji ulaze s klupe, što se puno puta pokazalo na ovom turniru. Vatreni su dvaput rješavali utakmice udarcima s bijele točke, zabijali su i dečki koji u tom susretu nisu bili u prvih 11, dvaput Vlašić te po jednom PašalićMajer Oršić.

Osim Pašalića u konkurenciji za desnu krilo je permanentno i Nikola Vlašić, a izbornik u toj ulozi dosad nije iskušao Mislava Oršića. On je najbrži i najživlji napadač, usto i u dobroj formi, no stožer ga nije vidio na desnoj strani.

Razlika između Katara i Rusije je što ovdje Dalić normalno trenira, ne skriva karte kao tamo gdje je bio uvjeren da je na udaru špijunaže. Pogotovo pred susret s Rusijom… U Dohi Vatreni imaju mir.

Strategija igre dijelom će ovisiti o Argentini i Lionelu Messiju, Hrvatska mu mora pripremiti zamku jer njegova reprezentacija od njega živi i s njim umire. Lionel Scaloni forsira formaciju 3-5-2 u kojoj je Leo jedna od špica. Velikim hendikepom drže izostanak Acune na lijevom krilu, a najave su da bi De Paul, veznjak madridskog Atletica, mogao imati specijalnu zadaću paziti na Modrića. Bit će to, između ostaloga, i taktička borba.

Hrvatska je kompletna, Joško Gvardiol i Marcelo Brozović, koji nisu trenirali u nedjelju, prema izbornikovim riječima zdravi su i spremni za nastup. Nitko nema dva žuta kartona, a tko je imao jedan to je obrisano, piše sportske.jutarnji.hr