Mogu li Vatreni pobijediti Argentinu? “Nakon Brazila sve je moguće”

Mogu li Vatreni pobijediti Argentinu? “Nakon Brazila sve je moguće”

Vatreni su pobijedili prvu reprezentaciju svijeta, je li na redu i treća? Mogu li ponoviti ili čak nadmašiti uspjeh iz Rusije? Što ima toliko privlačno u nogometu da ujedini cijelu naciju? Jesu li Vatreni zaslužili nacionalni stadion? O tome su u “U mreži Prvog” govorili počasni predsjednik HNS-a Mladen Vedriš, sociolog Krešimir Krolo, novinar Sportskih novosti Robert Matteoni i sportski komentator Hrvatskoga radija Srđan Fabijanac. 

Fabijanac vjeruje da Hrvatska može večeras pobijediti Argentinu.

– Mislim da je Brazil bio okidač i nakon njega sve je moguće. Argentina ima Messija i 10 igrača koji su uz njega jedna čvrsta, odlična reprezentacija. Hrvatska je puna samopouzdanja. Svakodnevno slušamo izvještaje medija, vlada nevjerojatna euforija i to diže adrenalin kod naših igrača, rekao je sportski komentator Hrvatskoga radija.

– Ja sam optimist. Neću biti razočaran ako ne pobijedimo. Ovo što je Hrvatska napravila već je fantastično, dvaput zaredom biti u polufinalu nešto je što ne mogu napraviti ni neke mnogo jače nogometne sile, dodao je.

Fabijanac je istaknuo kako “Hrvatska ima daleko najjači vezni red, ali i fantastičnog Luku Modrića, koji reprezentaciju čini još boljom”.

– On je Dalićeva produžena ruka na travnjaku. Vjerujem da ćemo večeras gledati uzbudljivu utakmicu i nadam se pobjedi Hrvatske.

Matteoni očekuje vrlo tešku, napetu i neizvjesnu utakmicu.

– Obje su reprezentacije vrhunske. Argentina, bez obzira na kritike na njezino ponašanje i način igre na ovom Svjetskom prvenstvu, pokazala je odlične stvari. Messi igra odlično, sigurno najbolji SP u njegovoj karijeri. On je spreman za sve odgovornosti koje su mu Argentinci stavili na leđa. Vjerujem da su i naši spremni, pokazali su to protiv Brazila, koji je, po meni, talentiranija momčad od argentinske. Argentina je sigurno radnija, čvršća pa će za Hrvatsku biti teža selekcija, rekao je Matteoni.

I Krolo smatra da Vatrenima večeras neće biti jednostavno.

– Argentina je, za razliku od Brazila, puno više trkačka momčad, trebat će potrošiti više energije, poručio je.

Vedriš je naglasio kako će, osim nogometnog znanja, u večerašnjem dvoboju važnu ulogu imati psiha.

– Koliko je tko čvrst? Koliko može izdržati? Koliko može povesti, ali i koliko se može vratiti ako povede drugi?, rekao je.

– Ovo što nas danas čeka mnogo je više od nogometa, to je patriotizam, ljubav prema domovini i dresu. Mislim da je naboj naših igrača u dosadašnjim utakmicama pokazao koliko je ta psihološka komponenta važna. Što se tiče samog nogometa, možda smo malo rasterećeni. Nakon Brazila opet je sve moguće. Ako ih možete nadigrati, onda u najmanju ruku možete igrati ravnopravno s Argentinom, rekao je Vedriš.