Livaković lovi povijesnu nagradu na SP-u: Večerašnjom partijom bi joj se mogao približiti

Livaković lovi povijesnu nagradu na SP-u: Večerašnjom partijom bi joj se mogao približiti

Sve u svemu bit će gusta borba, ali Livaković bi eventualnom dobrom predstavom protiv Argentine i prolaskom u finale moga staviti jednu ruku na tu nagradu

Još su četiri reprezentacije u igri za osvajanje svjetskog trona, odnosno tu su HrvatskaArgentinaMaroko Francuska. Kako su ove četiri momčadi dogurale do polufinala, zasigurno da su njihovi čuvari mreže u najboljoj poziciji pred nagradu za najboljeg vratara turnira.

Najbolja četvorka

Tu su se našli Emiliano Martinez (Argentina), Hugo Lloris (Francuska), Yassine Bounou (Maroko), te Dominik Livaković (Hrvatska). Briljirali su u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva, a Livaković je među polufinalistima sakupio daleko najviše obrana, dok je Bounou primio najmanje golova.

Hrvatska jedinica je do sada skupila 20 obrana, pri čemu čak 11 protiv Brazila, drugi je Hugo Lloris s osam obrana, zatim Marokanac Yassine Bounou sa šest obrana te Argentinac Emiliano Martinez s daleko najmanje posla i svega tri obrane.

Sve u svemu bit će gusta borba, ali Livaković bi eventualnom dobrom predstavom protiv Argentine i prolaskom u finale moga staviti jednu ruku na tu nagradu. Već je nagrađen kao igrač utakmice, no sigurno kako bi mu nagrada za najboljeg vratara SP-a značila., piše danas.hr