Izjava koja će odjeknuti. Plenković: ‘Vlada je toliko intervenirala da većina građana nije ni svjesna krize u kojoj živi’

Izjava koja će odjeknuti. Plenković: ‘Vlada je toliko intervenirala da većina građana nije ni svjesna krize u kojoj živi’

‘Nema kome nismo pomogli da mu troškovi energenata ne sruše temelje financijskoga funkcioniranja’

Premijer Andrej Plenković držao je uvodno govor na prvoj godišnjoj konferenciji o hrvatskom Nacionalnom planu oporavka i otpornosti, pod geslom “Spremni za sutra”. Osvrnuo se, među ostalim, na ulazak Hrvatske u Schengen. “Ja sam to gledao s kolegama, nismo pronašli nikoga tko je isti dan ušao u euro i u Schengen. To još nitko nije uspio i to je jedan od ključnih prioriteta naše Vlade”, kazao je.

Potom se dotaknuo Vladinog paketa mjera pomoći. “U krizi smo bili među vladama koja je intervenirala sveobuhvatno, na voluminozan način u smislu sredstava. Čak smo reagirali toliko da većina naših sugrađana nije ni svjesna krize u kojoj živi. Glavna globalna tema je kako što više uštedjeti energiju, i plin i struju”, rekao je.

“Mi smo ljudima osigurali mirnu jesen i zimu, ista cijena struje i plina. Pomogli svima, vrtićima, školama, fakultetima, gradovima, općinama, županijama, bolnicama, domovima za starije… Nema kome nismo pomogli da mu troškovi energenata ne sruše temelje financijskoga funkcioniranja”, dodao je, prenosi 24sata.