Englezi se raspisali o Modriću: Finale se igra na 31. godišnjicu ubojstva njegova djeda…

Englezi se raspisali o Modriću: Finale se igra na 31. godišnjicu ubojstva njegova djeda…

Luka Modrić vjeruje da ih hrvatska borba za neovisnost tjera u osvajanje titule svjetskog prvaka. Uvodna je to rečenica u engleskim medijima.

Veznjak Real Madrida (37) srce je ekipe koja jednostavno odbija biti pobijeđena. Momčad Zlatka Dalića susrest će se s Argentinom za drugo uzastopno finale Svjetskog prvenstva nakon što su u produžecima pobijedili Japan i Brazil na jedanaesterce i došli do zadnje četiri momčadi. A Modrić smatra da je u Katru došao do izražaja duh koji je Hrvatima omogućio pobjedu u Domovinskom ratu prije 20 godina, piše Mirror

“Nitko nije vjerovao da možemo doći do polufinala – ali jesmo. Ovu momčad čine igrači koji očajnički žele nositi dres i žele pokazati svijetu koliko je težak. Svi smo motivirani igrati za svoju zemlju i za dres. Puno smo se borili da osvojimo svoju neovisnost kao nacija – i nastavljamo se boriti za posljednju kap”, prenosi Lukine riječi Mirror.

Podsjećaju da je Modrić postao izbjeglica kada je izbio rat 1991. nakon što se Hrvatska odvojila od Jugoslavije pod srpskom kontrolom. Finale Svjetskog nogometnog prvenstva igrat će se na 31. godišnjicu ubojstva njegova djeda od strane vojnika koji nikada nisu privedeni pravdi, zaključuju Englezi. 

Podsjetimo, 18. prosinca 1991. u Jesenicama je ubijeno sedam civila, a među njima i Lukin djed. , prenosi direktno.hr