Brazil bez izbornika: Pustite me, ispao sam od Hrvatske koja je puknula samo jednom na gol!

Brazil bez izbornika: Pustite me, ispao sam od Hrvatske koja je puknula samo jednom na gol!

Istekao mi je ugovor i odlazim. Ne mogu sad analizirati kako smo igrali, pogotovo ne pola sata nakon što sam ispao od Hrvatske na penale, oni su se samo branili, rekao je brazilski izbornik Tite

Na tiskovnu konferenciju stigao je pognute glave. Stotinjak brazilskih medija, novinskih i televizijskih kuća… Svi su bili kao na sprovodu. Tišina. Očekivali su prolazak, finale, naslov… A kad ono, neka mala Hrvatska, tako oni kažu, očitala im lekciju iz nogometa i poslala ih kući. , prenose 24sata

Pretpostavljamo da je Neymar trebao pucati peti penal. Zašto?

– Peti je penal odlučujući, veći je pritisak i biram igrači koji su psihološki spremniji.

Kako objašnjavate način na koji je Brazil igrao? Pa to nije bilo dobro. 

– Loše smo organizirani? Vi ste razlog, mediji. Vi uvijek imate svoje analize. Imamo dobre napadače, pokušavamo držati kontrolu, Bilo je igrača koji su trebali spriječiti onu kontru Hrvatske.. Htjeli smo zatvoriti središnji dio, pratiti njihov vezni red. Oni su imali jedan udarac u gol. Samo jedan. 

Imate dobar odnos s igračima. Ali nakon penala otišli ste odmah u svlačinoci. Jeste li trebali ostati s igračima u tim tešlkim trenucima?

– Možda. I pobjeđivali smo, pa nisam ostajao slaviti, čak i kad smo pobjeđivali. Jeste me vidjeli da slavim? Možda sam mogao ostati na terenu, ali ponosam sam na njih.

Možete li nam objasniti kako ste vidjeli utakmicu? Protiv Kameruna ste rekli da ste trebali biti aktivniji. Činite istu pogrešku?

– Nisam izgubio samo ja, izgubila je cijela momčad. Pokušavali smo biti dominantniji. Naša strategija je bila da napadamo, da podgnemo tempo. Imali smo deset udaraca na gol. Hrvatska? Jedan jedini.

Osjeća se tuga diljem Brazila. Ljudi su i bijesni. Smatraju da ste mogli pokazati više suosjećanja i ostati s igračima na terenu, nakon što ste ispali na penale.

– S navijačima dijelimo radost, trebamo dijeliti i tugu. Imamo novu generaciju igrača, u kojima ćemo pronaći snagu. Vjerujem da sam ja najodgovorniji, neću biti licemjer. Ali, i momčad je odgovorna. Nećemo izvlačiti heroje i krivce, u ovom sportu toga nema. 

Odlazite li?

– Ciklus je završio. Ne trebamo raditi dramu od toga, prije godinu i pol sam to rekao. I kada smo gubili na drugim prvenstvima, bitno mi je bilo nastaviti. Možemo analizirati puno toga.

Rekli ste da odlazite. Kako gledate svoj učinak?

– Vrijeme će odgovoriti. Ne mogu sada raditi analizu i procjene ciklusa. Vrijeme će pokazati tko će raditi, nisam u stanju raditi takve procjene nakon što sam ispao na penale od Hrvatske.

Jesu li igrači bili na najvišoj razini?

– Ne znam kako da vam kažem. Kažu vam da imate najboljeg golmana na svijetu, obrani čuda, igrači igraju čudesno… Jesu li bili u najboljem izdanju? Mogli su biti učinkovitiji, mogli su zabiti ranije, posebno protiv Hrvatske. Imali smo prilika, ali nisu zabili. Da, mogli su biti bolji.

Hrvatska vam je postavila ritam, niti ste kontrolirali vezni red, niti ste imali neki posjed. Zašto ste mijenjali Viniciusa?

– Zamjene koje sam radio, kako da vam kažem. Imate Rodryga koji je tehnički jak, Pedra, jako dobar u završnici, Alex Sandra… Militaa sam zamijenio jer je imao bolove i grčeve. Paquetu sam vadio zbog iscrpljenosti… Teško mi je pričati o bilo čemu jer kad primite gol u zadnjoj sekundi. Imate posjed, imate loptu….. Pipremili smo 11 šansi, imali smo 11 udaraca, a Hrvatska samo jedan. I sad mi nešto govorite? Dajte, molim vas…