Ozbiljne optužbe oporbenog zastupnika: ‘HDZ-ovci su mi prijetili da moram glasati za obuku Ukrajinaca’

Ozbiljne optužbe oporbenog zastupnika: ‘HDZ-ovci su mi prijetili da moram glasati za obuku Ukrajinaca’

Dario Zurovec danas je iznio uznemirujuće tvrdnje

Za Vladin prijedlog sudjelovanja Hrvatske u vojnoj misiji EU-a, odnosno obuci ukrajinskih vojnika, potrebna je dvotrećinska većina u Saboru, stoga vladajući ovih dana provode konzultacije s oporbenim strankama. A zastupnik Fokusa Dario Zurovec danas je iznio ozbiljne optužbe, ustvrdivši kako se HDZ pritom koristi metodom pritisaka i prijetnji.

Na pitanje o tijeku konzultacija, novinarima je kazao da je bilo “bilo poziva i određenih pritisaka”. Na pitanje o kakvim je pritiscima konkretno riječ, rekao je: “Pritisci koji su uglavnom dolazili od HDZ-a i ljudi koji su bili vezani uz Ustavni sud i slično, no to sam otresao kao staru šljivu”.

Dodao je da je “bilo svega i svačega”, poput “tipičnog vrijeđanja. “Tipa – vi saborski zastupnici, pogotovo vi, gospodine Zurovec, se ne razumijete u Ustav, ne znate čitati i tako. Prvo krene s tom fazom, a onda – budemo mi vidjeli kako ćete glasati kada malo nazovemo određene institucije, kada vam pošaljemo inspekciju i tako dalje”, kazao je Zurovec. Dodao je da to nije “prvi ni zadnji put” i da se u prošlom mandatu nagledao svega. “Uglavnom je to naišlo na ćorak”, poručio je., prenosi TELEGRAM