Prijavljeni zbog silovanja Hrvatice za vrijeme rata. Napala je dvojica, a 2 godine kasnije i treći

Prijavljeni zbog silovanja Hrvatice za vrijeme rata. Napala je dvojica, a 2 godine kasnije i treći

Policija je protiv trojice osumnjičenih, koji su nedostupni tijelima kaznenog progona Republike Hrvatske, podnijela kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su, u koordinaciji s Odjelom za ratne zločine Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, dovršili kriminalističko istraživanje vezano uz kazneno djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva, počinjeno u ljeto 1993. godine i u proljeće 1995. godine na štetu hrvatske državljanke na sunjskom području.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se kako su dvojica muškaraca, 37-godišnjak i 42-godišnjak u ljeto 1993. na privremeno okupiranom području u mjestu blizu Sunje, za vrijeme oružanog sukoba hrvatske vojske i srpskih paravojnih formacija tzv. Republike Srpske Krajine (RSK) na području Republike Hrvatske, naoružani i odjeveni u vojnu odoru kao pripadnici paravojnih oružanih formacija tzv. RSK, tijekom noći upali u obiteljsku kuću u kojoj je stanovala 28-godišnja Hrvatica, zaprijetili joj oružjem i silovali ju.

Isti je zločin pod sličnim okolnostima nad nesretnom ženom za vrijeme Domoovinskog rata, počinio 36-godišnjak, dvije godine kasnije, točnije, u proljeće 1995.

Policija je protiv trojice osumnjičenih, koji su nedostupni tijelima kaznenog progona Republike Hrvatske, podnijela kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, ističu iz PU sisačko-moslavačke., piše danas.hr