VIDEO: Eksplozivan Sačićev govor u Saboru o nepružanju podrške Ukrajinskoj vojsci žestoko ga posvadio sa suborcem…

VIDEO: Eksplozivan Sačićev govor u Saboru o nepružanju podrške Ukrajinskoj vojsci žestoko ga posvadio sa suborcem…

Burna je današnja sjednica Hrvatskog sabora na kojoj se raspravlja o prijedlogu odluke o sudjelovanju Oružanih snaga RH u misiji Europske unije za vojnu pomoć za potporu Ukrajini – EUMAM.

U javnosti je ova odluka digla buru zato što se govori, među ostalim, o mogućnosti obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

Teške riječi pale su između zastupnika koji su sudjelovali u obrani Hrvatske, Željka Sačića i Ante Deura.

Umirovljeni hrvatski general Željko Sačić (Hrvatski suverenisti) tvrdi da bismo sudjelovanjem u toj misiji preuzeli preveliku odgovornost, na što se javio HDZ-ov Branko Bačić.

“Sačić obmanjuje javnost, vi ste odlučivali već o misiji EU, opet iznosite neisitnu, Hrvatska je slala vojnika u države koje su bile u ratu”.

Sačiću je imao potrebu odgovoriti i Ante Deur (HDZ), saborski zastupnik te jedan od branitelja u Domovinskom ratu.

“Žao mi je Sačića, kao da slušam starog jugoslavenskog generala. Ministar je objasnio sve o misiji, pojasnite mu da jednom za sva vremena bude na pravom putu”.

Pavliček je stao u obranu Sačića. “Ne mogu vjerovati da ovako možete izvrijeđati ratnog kolegu, dno dna”.

Predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penavu zanima da prvi puta u RH dovodimo oružane snage zemlje u ratu na svoj teritorij.

“Ciljevi su jasni, kada se prisutni u samom zapovjedništvu, razvijate svoje zapovjednike unutar EU centara gdje će biti časnici drugih zemalja, jasno se govori da se uvježbava i Hrvatska vojska, prikazuje našu spremnost, opremu i znanje, jača se EU savez”, odgovorio mu je Banožić.